Litrus Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 kupilem silnik po remoncie, gosc mowil ze ma przejechane kolo 10 km ... kupilem go jak jesszcze byl w ramie od RD 80 mx wiec zdazylem sie przejechac i u niego bylo to samo ... cylinder widac ze byl szlifowany, tlok jest dobry, pierscienie tez, kompresja jest bo moc ma dobra... jutro mam nadzieje, zobacze jak kopci ... stawiam bardziej na gaznik, bo tylko na ssaniu gada, jak bez ssania to nawet nie zamruczy ... tylko co robic ? zmienic polozenie iglicy czy raczej krecic sruba od paliwa ? kupilem silnik po remoncie, gosc mowil ze ma przejechane kolo 10 km ... kupilem go jak jesszcze byl w ramie od RD 80 mx wiec zdazylem sie przejechac i u niego bylo to samo ... cylinder widac ze byl szlifowany, tlok jest dobry, pierscienie tez, kompresja jest bo moc ma dobra... jutro mam nadzieje, zobacze jak kopci ... stawiam bardziej na gaznik, bo tylko na ssaniu gada, jak bez ssania to nawet nie zamruczy ... tylko co robic ? zmienic polozenie iglicy czy raczej krecic sruba od paliwa ? kupilem silnik po remoncie, gosc mowil ze ma przejechane kolo 10 km ... kupilem go jak jesszcze byl w ramie od RD 80 mx wiec zdazylem sie przejechac i u niego bylo to samo ... cylinder widac ze byl szlifowany, tlok jest dobry, pierscienie tez, kompresja jest bo moc ma dobra... jutro mam nadzieje, zobacze jak kopci ... stawiam bardziej na gaznik, bo tylko na ssaniu gada, jak bez ssania to nawet nie zamruczy ... tylko co robic ? zmienic polozenie iglicy czy raczej krecic sruba od paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Moze ma dysze zapchana ?? Najlepiej rozkrec gaznik i go wyreguluj. Wtedy poustawiaj wszystkie srubki zgodnie z servisowka. Sprobuj odpalic. Jesli wciaz bedzie tak samo sprawdz kolor swiecy oraz czy kopci i na jaki kolor. Napisz tutaj a dostaniesz dalsze sugestie. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 widzisz a jednak układ dolotowy wydechowy ma duzo do gadania. Więc powiedz jaki masz ;) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 ej a moglibyscie zapaltwic jakis schemat elektryki do dt 87 chociazby taki sze moze ktoz z was ma taka dt i recznie w paincie narysuje schematycznie byle jak?? moze za duzo chce ale bylo by spuper. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baro Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Wtedy poustawiaj wszystkie srubki zgodnie z servisowka.Żeby jeszcze taka istniała :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Żeby jeszcze taka istniała :banghead:Dokladnie !Ale co masz z tym wydechem ! Ten sam mam na nowym i ten sam mialem na starym silniku ... dyfuzor fabryczny i koncowka giannelli ...Dzisiaj jezdzilem, kopci na bialo, moze jasny szary... Sprobowalem na rozgrzanym silniku, na odpalonym motorku, wykrecalem dysze od paliwa, i wykrecilem 2 obroty i zgasl ... a najlepsze jest to, ze musi byc wkrecona na maxa zeby odpalal i jako tako jezdzil ...Dysze juz czyscilem, nbiechce mi sie rozkrecac drugi raz gaznika, bo dysze napewno nie sa przytkane ... niewiem o co chodzi ... moze to nie wina gaznika ?Moze sprobowac podniesc iglice ? o jeden zab ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 opuść iglice i odkrec o 1 obr srube powinno chulac Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 A ten gaznik masz razem z nowym silnikiem czy jakis dopasowany?? Gdzie wczesniej byl ten gazniczek?? Dzialal dobrze?? Moto jest chlodzony powietrzem, tak?? POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 jeszcze bardziej igilce opuscic ? ... ok sproboje ...Wiec tak... Kupilem silnik od RD 80 MX wraz z gaznikiem od RD 80 MX, gazniczek wczesniej byl w tym oto silniku, jak jeszcze mial go ten gosc od ktorego kupilem :crossy:Tak, jest to powietrzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 (edytowane) Zaraz ... chyba nie jest powodem to, ze jest on na dotarciu, wiec jest wiecej oleju ... nadmiar oleju chyba nie powinien przeszkadzac nieprawdaż ? Edytowane 21 Stycznia 2007 przez Litrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 To ze jest na dotarciu nie ma nic do rzeczy :crossy: To byloby bez sensu gdyby na dotarciu silniki zle chodzily :D Musisz kombinowac z tym gaznikiem. Rozne polozenia iglicy i rozne dostrojenie srubkami. Trzeba tez uwazac na lewe powietrze. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasjbl Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 wuitam. Panowie mam problem. Prosze sprawcie zebym mogl wkoncu sobie pojezdzic na moim pierwszysm enduro. Do szczescia jest mi potrzebny tlumik do dt125 lc do 87 roku oraz kosz sprzeglowy. Prosze jak cos macie lub znajdziecie dajcie znac. Chcialbym do was dolaczyc wkocu tak normalnie a nie tylko przez posty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmatteuszz Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 mam na sprzedaz kosz sprzeglowy do dt 80 moze podpasi. wydech tez mam do dt80 tylko nie wiem czy bedzie pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapi Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 witamGdzie mozna kupic dobre tłoki do dt 125r? I czy do tego modelu sa aby "for yamaha" i "meteor"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 moglby jakis uzytkownik dt 80 lc2 nakrecic czyms byle by w miare dobrej jakosci jak chodzi obrotomierz, jak reaguje na dodanie gazu itp ...Bardzo mi jest to potrzebne bo wtedy sie dowiem czy mam walniety obrotek czy tak ma byc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi