patryk3860 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Jak nalejesz do cylindra ropy to cała ropa wyleci tłumikiem a kawałka pierścionka na pewno nie wypłuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Mam takie pytanie czy do mojej Yamahy Dt 125 podejdzie silnik od Hondy cr 250 ????? Według mnie lepiej jest kupić tom CR'e zamiast przerabiać ramę w DT, no ale rób jak chcesz. Mogę doradzić, żebyś patrzał na to, z której strony jest łańcuch w hondzie i hamulec, a z której strony jest w DT, bo przerabianie tego jest chyba najgorsze. Mocowanie silnika napewno nie będzie pasowało, więc przeróbka ramy będzie konieczna. Zobacz, czy w ogóle wejdzie ci silnik w tę ramę :buttrock: Ponoć "polak potrafi" i "jak się popieści, to się zmieści", więc kombinuj :smile: A co ci wyjdzie...? Może się pochwalisz, dasz jakieś foty... nie wiem. pozdro i wesołych świąt życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 bardziej opłaca sie sprzedac yamahe i do zarobionych pieniędzy troche dołożyć. bardziej Ci sie to opłaci niż kupować silnik za niewiadomo ile. potem byś też duzo za niego nie wziął gdybyś chciał sprzedać. też już mi sie 125 znudziło i chciałybym 250 ale napewno nie ma co sie bawić w przeróbki. w hondzie będziesz miał większe skoki amortyzatorow i wszystko bardziej przystosowanew teren. minus taki że na ulice nie wyjedziesz ale w sumie to zalezy jak sie szuka. można z lampami coś wypatrzyc. ciągnie mnie do ktm 500 mx ale podobno za dużo mocy i sie jeździć nie da ;d jak slysze takie cos to jeszcze bardziej sie zaczynam jarać 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kali00 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Moim zdaniem silnik o tak piekielnej mocy jaką ma Honda CR 250 to totalny bezsens i niewypał w połączeniu z tak beznadziejnym zawiasem jaki ma DT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlycek 171 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 koledzy szykuje mi sie wymiana sprzęgła w mojej dt 125 i bije sie ze jak je rozkręce to już nie skrece powiedzcie mi na co zwracac uwageprzy skrecaniu zeby to wszystko dobrze puzniej chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 koledzy szykuje mi sie wymiana sprzęgła w mojej dt 125 i bije sie ze jak je rozkręce to już nie skrece powiedzcie mi na co zwracac uwageprzy skrecaniu zeby to wszystko dobrze puzniej chodziło poszukaj serwisówki.... tam masz wszystko....ale i bez niej byś sobie poradził....patrz i zapamiętuj co gdzie było. mówisz o wymianie sprzęgła, ale chodzi ci o wymianę tarcz czy całego kosza? Jak tarcz to poradzisz sobie w 30 minut.... jak kosza to w 40 :buttrock: dasz sobie rade chopie :smile: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 układaj sobie tak wszystko jak było załozone w takiej samej kolejnosci,ja tak zawsze robir i jest git :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlycek 171 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 chce wymienic te tarczki sprzegłowe w mojej dt 125 ale ich nigdzie znalesc nie moge pomuzcie moze ktos kiedys kupywał i wie gdzie mozna takie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahus16 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Jesli chodzi o te tarcze to nie wqiem jaki to model ale poszukaj tu http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php i tam sobie na górze model wybierzesz.Mam pytanie co do mojej Dt.Jak juz dosc dawno pisałem z tłumika ostro zapier***ał olej i chyba ze 3 osoby napisały ze to imering który wymieniłem i dalej jest to samo :/ Czy mozliwe jest ze to uszczelka w srodku silnika?Motor strasznie sie dusi ale ma momenty ze ma zajebista moc jak na 80 a 2 sek pózniej gasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlycek 171 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Jesli chodzi o te tarcze to nie wqiem jaki to model ale poszukaj tu http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php i tam sobie na górze model wybierzesz.Mam pytanie co do mojej Dt.Jak juz dosc dawno pisałem z tłumika ostro zapier***ał olej i chyba ze 3 osoby napisały ze to imering który wymieniłem i dalej jest to samo :/ Czy mozliwe jest ze to uszczelka w srodku silnika?Motor strasznie sie dusi ale ma momenty ze ma zajebista moc jak na 80 a 2 sek pózniej gasnie ja sie tam zabardzo nie znam ale albo mu zadurzo oleju do mieszanki lejesz albo tak jak moja dt wlałem jej kiedys oleju do mieszanki firmy sthil i wogule mocy nie miała na obtoty nie chciała wejsc no to wziołem spusciłem to paliwo wlałem nowe z olejem Husqvarny i chodzi za*ebiscie jesli sie myle to poprawcie Edytowane 23 Marca 2008 przez mlycek 171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Z tłumika? Jeśli z tłumika to chyba raczej niespalony olej z mieszanki jeśli sam rozrabiasz to chyba nie możliwe. Chociaz ja gdy wlałem miksolu zamiast czerwonego to też olej sie wydobywał. Jest jeszcze możliosć że simmeryng na alwe puścił i dostał się olej do skrzyni korbowej ale sądze że sktuki tego były by o wiele poważniejsze. Pozdro Jaka jest średnica gardzieli w gaźniku w dt 125? Edytowane 23 Marca 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 siemka, zamierzam kupic yamahe dt 125/50 i mam na jej temat kilka pytań czy jest widoczne ze jest to 125, tak jak jest w przypadku aprilii classic 125 (duza krowa ;) )ile pali ten motocykl w cyklu mieszanym ?czemu na niektorych aukcjach tego motorka jest napisana moc 14km,a na innych 27km ?i jaki jest vmax tego motoru ? pozdrawiam Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 siemka, zamierzam kupic yamahe dt 125/50 i mam na jej temat kilka pytań czy jest widoczne ze jest to 125, tak jak jest w przypadku aprilii classic 125 (duza krowa :bigrazz: )ile pali ten motocykl w cyklu mieszanym ?czemu na niektorych aukcjach tego motorka jest napisana moc 14km,a na innych 27km ?i jaki jest vmax tego motoru ? pozdrawiam Każdy kto miał doczyniena z motocyklami zauważy że nie jest to 50. Jeśli ci chodzi o policjie to różnie bywa.Napisane jest 14kM albo 27kM zależy czy moto jest odblokowane czy nie. Nie wiem czy wiesz ale odblokowanie motocykla powoduje to że w pewnym sensie łamiesz prawo gdy masz prawo A1. Bo można do iluś tam kW mieć moto. V-max zalezy od przełożeń ale pewnie ze 120 km/h poleci, Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 prawo sie łamie nawet wtedy kiedy lecisz skuterem 55km/h :bigrazz: a jakie jest zuzycie paliwa ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Myślę, że od 6 do ponad 8 l. W zależności gdzie jeździsz, jak jeździsz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi