Skocz do zawartości

Yamaha Dt porady i czesci

Rekomendowane odpowiedzi

witam! ma ktos foto w jakiej pozycji powinien byc ustawiony Ypvs przy wlaczonej stacyjce ale bez odpalania a dokad ma sie wychylac przy max obrotach, od jakich obr ma sie odslaniac okno a przy jakis ma osiagnac max przepustowosci. Pomozcie.pozdrawiam

zdejmujesz wydech, przekrecasz kluczyk w pozycji ON i wkladasz palec w kanal wydechowy. Krecisz tak linkami zeby zawor byl otwarty do konca i gotowe

Hej! Gdy wrzucam jedynke to motor rwie to przodu. Biegi wchodzą łatwo ale slychać przy tym dźwięk(trudno mi to opisać). Czy to może być spowodowane zużytym płynem do skrzyni biegów?? Jeśli tak to jaki olej polecacie, a jeśli nie to co jest tego przyczyną??

To raczej normalne i jest to spowodowane konstrukcja sprzegla. Zawsze bedzie czul takie szarpniecie przy wbijaniu jedynki. Jak zmienisz olej mozesz to jednak troche przytlumic. Ja po wlaniu Motula do skrzyn do 2t odc :roll: zulem znaczna poprawe i jakims cudem kupilem ten olej za 26zł/1l

hej wracajac do mojego temtu niewykrecania sie na obroty to sprawdzilem wszsytko co pisalisice i nadal bylo tak samo. Wiec wyczyscilem swiece i zmniejszylem troszke przerwe i motorek jakby nowy,. Spokojnie kreci sie do 12 tys poprostu bajka:)

Hej! Gdy wrzucam jedynke to motor rwie to przodu. Biegi wchodzą łatwo ale slychać przy tym dźwięk(trudno mi to opisać). Czy to może być spowodowane zużytym płynem do skrzyni biegów?? Jeśli tak to jaki olej polecacie' date=' a jeśli nie to co jest tego przyczyną??[/quote']

Wymiana oleju na nowy wszystko załatwiła ;) . Stary był do dupy i było go tylko 0,4l!!.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...