enduroguy Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Rollgaz ciezko chodzi z dozownikiem' date=' trzeba miec troche sily.... [/quote']NO bez przesady :D. Ja sie spotykam czesto ze z dozownikiem chodzi nawet lzej zielorz napisał:No to to jest oczywiste że czym wiecej gazu to tym więcej oleju Tylko sie tak domyslalem.To tak jakbys mieszal benzyne z olejem w baku: odkrecasz gaz, do cylindra wpada wiecej benzyny a co za tym idzie wiecej oleju (bo jest zmieszany z wachą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Złapałem kapcia i musze wyjąć przednie koło, ale problem w tym że nie mogę odkręcic z jednej z śrub od zacisku hamulcowego przez co nie moge wyjąć koła, ma ktoś pomysł co można z taką śrubą zrobić? (ja polałem je naftą, jedna puściła a druga skubana trzyma), a moze to koło da sie wyjąć bez wyciągania zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 Nie rozumiem po co zdejmowac zacisk zeby zdjac przednie kolo. Przeciez to 2 niezalezna elementy. Szukaj innych przyczyn tego ze koleczko nie wychodzi. Napewno wyjales cala ośke??:D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 No u mnie w crce jak z tyłu też musze wymontować zacisk cały razem z kolem :] ale on nie jest do niczego przykręcany (naszczęście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2005 No u mnie w crce jak z tyłu też musze wymontować zacisk cały razem z kolem :] ale on nie jest do niczego przykręcany (naszczęście)Ale micza ma taka DT jak moja takze wiem co i jak (lacza juz zmienialem :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 :D a mi ciągle mimo waszych wskazówek motor nie pali.Starter lata mi jak by nie miał rzadnego oporu.Może kompresii nie ma :D Wymienie świece bo może poprzedni właściciel złą wstawił i tu pytanie jaki jest symbol świecy w Yamaha DT 80 LC II (96r) ? I gdzie mogę dostać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Jak nie ma kompletnie oporu to masz trybik ten na wałku od kopki wyrąbany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 jaki jest symbol świecy w Yamaha DT 80 LC II (96r)NGK BR9ES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 1. Prubuj na zapych 2. Jak kopiesz to slychać czy tłok chodzi :D3. Odkręć świece zatkaj tą dziure palcem i kopnij jak bedzie się powietrze "wyciskac" to jest kompresja4. Mates ostatnio w salonie kupił denso za 14 zl cały czas jeździł potem przerwa 5 dni i świeca nie dziala z niewiadomych powodów wsadził starą moto za 1 razem poszło. Możesz kupić ISKRE od poloneza (ale nie na gaz) koszt jakies 5,80 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 wielkie dzieki za odzew jutro z rana wszystko posprawdzam i kupie świece. Enduras ,z tym oporem to jest tak ,że nieraz macham macham i nic zero oporu a raz jest opór ale i tak nie zaskakuje ,no tak po ok.5-10min machania kopką motor zapala.A czy trybik ten na wałku od kopki można dostać w serwisie czy jest połączony z innym elementem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 zacisk trzeba rozkrecic... przeciez trzeba wyjac klocki hamulcowe, bo cięzko jest wsadzic miedzy nie tarcze :D szczególnie jak klocki sa świeże :D Janek, zamiast tak bez sensu machac ta kopka spróbuj odpalic na pycha. a ta kopke warto by dokladnie obadac, najlepiej zdejmij pokrywe sprzegła i wtedy wszystko bedzie widac. szkoda na to frezów. SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micza 125 Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 Olałem tą śrubę, poprostu odkręciłem tarczę od piasty i zostawiłem ją w zacisku...gorzej bedize jeśli bede chciał klocki kiedyś wymienić :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 A guma w filtrze uwazana jako blokada ktora zostala przeze mnie wyjeta nie zaszkodzi na pewno w jakis sposob silnikowi ?? Moze lepiej ja zalozyc spowrotem bo troszke boje sie o silnik czy zostawic jak jest i delektowac sie pieknym dzwiekiem i lepszym kopytem DT ?? A i dla pewnosci sruba regulacyjna w gazniku z lewej strony sluzy (ta obok obrotow) do regulacji powietrza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 12 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2005 co do wyciagania przedniego kola... u mnie wykrecasz oske, wyciagasz ja, i KOPIESZ w kola az wyjdzie :D, na tarczy robia ci sie takie ranty (konce tarczy sie nie zcieraja dlatego tak jest:P, pozniej jak chcesz wsadzic spowrotem kolo to wsadz srubokret miedzy klocki i je troche porozchylaj zeby tarcza weszla spowrotem, bo latwiej wyciagnac niz wsadzicprzerabialem to wiec wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 13 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2005 Przemek, nie przejmuj sie ta gumą. wyrzuc ja na smietnik i zapomnij, że istniała :D wsadz srubokret miedzy klocki i je troche porozchylaj zeby tarcza weszla spowrotemtylko delikatnie, bo mozna pokrzywic tarcze SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi