zooq Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 zastanawia mnie jak się sprawują oleje motocyklowe Shell'a? są tak samo dobre jak samochodowe, czy może nie warto? wiadomo, że ich produkty do tanich nie należą, ale myślałem o tym ostatnio. w aucie mamy zalanego Shella i wszystko, odpukać, działa tip top, a nawet lepiej. macie jakieś wyrobione zdanie na temat ich motocyklowych specyfików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Bazy olejowe produkowane sa raptem przez czterech producentów na świecie .-Exxon (min Mobil, Esso)-Shell-Elf-BPO ile mnie pamięć nie myli to właśnie te koncerny produkują bazy. Reszta producentów zajmuje się "uszlachetnianiem" baz olejowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 "ale trzeba pamiętac o tym, że specyfikacje odnoszą się do oleju bazowego (czy jak oni go tam nazywają) natomiast poszczególne partie produkcyjne mogą i tak różnić sie między sobą." Dlatego na każdym kartonie oleju ( opakowaniu zbiorczym) jest podana dokładna jakośc tej partii produktu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jeśłi chodzi o oleje do motocykli polskich producentów to chyba tylko do dwusuwów sa produkowane.W ŚM albo Motocyklu widziałem zapowiedź LOTOS 4T do motocykli. Niestety na oficjalnej stronie nic nie ma na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Elf jeszcze istnieje?Jakieś dwa lata temu Total, Fina i Elf połączyły sie w jedno konsorcjum i od tego czasu olejów Elfa ani Finy juz nie widziałem w sprzedazy Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soli Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 http://www.platinumoil.pl/index.php?topic=...ukty&subtopic=k Na tej stronce jest trochę na temat polskiego oleju do motocykli czterosuwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soli Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Najtańszy jaki udało mi się wyszukać w necie jest na stronie http://www.petro-oil.szczecin.pl/index.php...&id_product=953Za butelkę 4l tylko 80,52 PLN. plus koszty przesyłki.To niewiele. Chyba zaryzykuję i na wiosnę zaleję Platinum. Czy ktoś miał doczynienia z tym olejem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Kumpel zalal nim 25 letnia XJ 750 i mu sie posypalo! Wczesniej lany byl jakis mineralny a po wlaniu syntetyka Platinium zaczal palic litr oleju/1000 km. Ale to tylko wina tego w jakim stanie byl ten motocykl, a ten olej wyplukal caly syf ktory sie w nim znajdowal i go tym samym rozszczelnil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi