Skocz do zawartości

Najszybszy w ubiorze strój na motocykl?

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę nietypowo. Ktoś z doświadczenia może polecić jakiś szybko zakładalny i zdejmowalny strój na motocykl.

Poruszam się skuterem po mieście. Odległości nie są dalekie ale jakoś sporo mi schodzi zanim całość ubiorę lub zdejmę.

Strój mam typowo motocyklowy czyli nie bardzo można w nim funkcjonować w biurze.

Chciałbym coś łatwo wkładanego, może z miększymi bardziej ochraniaczami.

Albo jakieś spodnie żeby można w nich było siedzieć w biurze. Ktoś jakieś doświadczenia ma w temacie?

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

hmm.. jeżeli jeździsz skuterem po mieście to nie jeździsz 120 tylko 50-60. Skuter ładnie nogi zasłania plus dorzuć szybę z przodu i prawie każda kurtka da radę. No bo albo zap***dalasz, to wtedy nie przejmuj się szybkością zakładania tylko bezpieczeństwem, albo spokojnie sobie jeździsz to wtedy każda kurtka da radę, tzn, bedzie się zakładać tak samo szybko jak każda inna.. 

Cechą DOBRYCH - czytaj bezpiecznych - ciuchów na moto nie jest "szybkość zakładania". To się liczy dla strażaków, ale nie motocyklistów... 

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.