Buber Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia to są uroki starej japonii. A zwłaszcza jak stała na dworze czy coś, to połowa gwintów czy śrub leci.. Ja dawno temu zainwestowałem w zestaw Helicola M6. kilkanaście ich wstawiłem.. i był spokój ;) Także typowe, endżoj! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano Czwartek o 06:07 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:07 (edytowane) U mnie gwinty w zbiorniku na szczęście przetrwały. W jednej śrubce łeb się tylko pokruszył. Tak myślę że pewnie z mojej winy... powinienem je przemyć jakimś zmywaczem pod ciśnieniem najpierw żeby wkrętak pewnie siadł w gniazdo. A tak trochę więcej brudu pewnie było w tej drugiej, wkrętak nie doszedł jak należy i chrup. Edytowane Czwartek o 06:08 przez Piasek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Dobra, śrubki zdobyte, tym razem imbusy w klasie 10.9 także jak ktoś to kiedyś będzie musiał odkręcać (oby nie musiał) to raczej odkręci. Choć na niebieski klej anaerobowy wkręciłem. A teraz sprzęgło: Jedyne co tam dla mnie jest jakieś nienaturalne to luz na tym trzpieniu na dwóch ostatnich fotkach. Lata to se luźno w zakresie 1cm w każdą stronę Nie wiem czy doda filmik VID_20250901203242.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Co do takich małych imbusów - jak się obawiasz o siłę dokręcania to lepsze są torxy - wytrzymują więcej niż imbusy, i nie piszę tu o twardości tylko o tym że kształt wcięcia wytrzymuje większą siłę dokręcania. BMW mnie przetrenowało i teraz na ogół jadę na torxach ;) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 5 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Dobra, rozkręciłem jeszcze to sprzęgło... Dla mnie tam wszystko jest OK. Grubość tarcz mierzona na okładzinach równa, ok 3,3x mm grubości, wszystko "białe", nic nie spalone itp, generalnie widać ze było to zmieniane. Długość sprężyn 45,xx mm Jedno co mnie zaintrygowało to te wycięcia w tych blaszanych przekładkach. Czy ich ustawienie ma jakieś znaczenie czy musi być jakoś specjalnie ? Naprzemiennie ? Na jakieś znaki ? A i czy ponowne przykręcenie śrub ze sprężynami wymaga użycia "dynama" i jakichś konkretnych wartości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi