MartweCiało Opublikowano Środa o 21:21 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:21 Cześć, Zastanawiam się nad wyborem pierwszego kasku do jazdy na motocyklu z racji iż chyba w tym czasie (listopad) najkorzystniej? Bo przed sezonem ceny pewnie sztucznie do góry zeby potem sztucznie w dol Kolor nie ma dla mnie znaczenia w kwestii wyboru. Rozważam 4 opcje: MT Blade 2 SV (otrzymałem info ze SV jest lepsze od wersji bez SV) MT Thunder 3 SV LS2 FF808 Stream II Course Raider Evo Linki będą z tego samego sklepu dla Waszej wygody, ale kupie tam gdzie taniej:https://sklep.wolfmoto.pl/pl/p/Kask-Integralny-MT-Helmets-Blade-2-SV/3280https://sklep.wolfmoto.pl/pl/p/Kask-Integralny-MT-Helmets-Thunder-3-SV/3256https://sklep.wolfmoto.pl/pl/p/Kask-Integralny-LS2-FF808-Stream-II-Solid-White/14392https://www.xlmoto.pl/product/kask-integralny-course-raider-evo-blyszczacy-bialy_pid-PM-4961790 (nie ma go na wolfmoto) Nosze okulary więc wygoda w okularach jest najważniejsza. Rozmiar "S" (nie patrzcie ze nie ma dostępnego). ChatGPT najbardziej doradza MT'sy ale to tylko i wyłącznie dlatego ze o coursarze nie ma recenzji w internetach. Co wy byście wybrali a co odrzucicie? I jak na oko albo doświadczenie z **airflowem**? Nie ukrywam ze moim faworytem jest couse raider evo ale ja sie nie znam :smile: a zalezy mi na jak najlepszym wyborze. Czy wszystkie kaski mają ten sam "shape" ? I jak mam zmierzyć/ opisać mój kształt głowy tj. owalna,... i jaka jeszcze? bo wiem tylko ze mam rozmiar "S" Dziekuje za kazdą odpowiedz i kazdą pomoc jaką od was otrzymam! Jeśli nie ten wątek to sorry ale najsensowniej brzmi jako ze szkola jazdy - posiadanie wlasnego sprzetu etc :E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Z tego co wkleiłeś to tylko LS2 jest bardziej znana jako producent kasków. Co prawda to wszystko mejdinczina ale jednak LS ma jakieś tam doświadczenie jako firma. i BARDZO ważne - nawet jeżeli kupujesz przez neta to masz prawo zwrócić - w sklepie kask dopasujesz, przez neta pozostaje odsyłanie jeżeli nie siedzi na głowie perfekcyjnie. I z tym akurat nie ma żartów. Komfort musi być, ale z jakiś przyczyn, wszyscy kierowcy wyścigowi jak zdejmą dekiel to widać odcisk pianek na ryju - bo kask naprawdę powinien dokładnie leżeć na głowie i nie mieć żadnych luzów. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartweCiało Opublikowano 10 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 6 godzin temu, Buber napisał: Z tego co wkleiłeś to tylko LS2 jest bardziej znana jako producent kasków. Co prawda to wszystko mejdinczina ale jednak LS ma jakieś tam doświadczenie jako firma. Tak troche racji, choć o MT też słyszalem jednak kaski konkurencji prezentują się rownie dobrze stąd moje zapytanie. Co do przymierzenia tych kasków - nie mam możliwości załozenia tych 3 (chyba sklep z ls2 jest gdzies w mojej okolicy) dlatego też zalezy mi na wizualnej ocenie i "wglądzie" jak lezą. Ofc wiem ze policzki mają być jak chomik etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) ahem.. po wyglądzie to laska będzie 10/10 a w realu durna lambadziara z plastikowymi cyckami więc ten.. wygląd jak dla mnie to rzecz trzeciorzędna. Jak walniesz (czego Ci nie życzę) to nie wygląd będzie Cię ochraniał. Ale enyłej - to zamawiaj w necie i mierz. I jak nie pasuje to bezwzględnie odsyłaj. Chciałeś opinii to jest - ja bym brał LS2, Ty sobie kupisz co lubisz. W załączeniu masz do czego przede wszystkim dekiel służy - "wyglądanie" jest na końcu ;) (to mój dekiel i jak widać łeb mi uratował... ) Edytowane 8 godzin temu przez Buber 1 Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Miałem MT Blade, ogólnie kask średniak. Niby wszystko ok ale czuć było, że materiały do najlepszych nie należą. To co najbardziej utkwiło mi w pamięci to fakt, że pomimo zakupu oryginalnego pilock-a nigdy nie dało się go poprawnie ustawić. Zawsze pojawiała się gdzieś szpara przez którą dostawała się para pomiędzy wizjer i pinlock co było bardzo upierdliwe. Sama szyba wymagał siły do szczelnego zamknięcia. Był też głośny ale tu trzeba pamiętać o fakcie, że hałas w kasku zależy dużo od owiewki moto. Osobiście co do MT to jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi