piotrek223 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Witam grupę, pacjent exc 125. Wyciek spod zębatki, oring i uszczelniacz wymienione. Czy zębatka powinna mieć luz na boki? Mam jeszcze sx 85 i tu jest praktycznie nie wyczuwalny, jednak w 125 jest większy i jak ruszam na boki to olej wypływa przy segerze. Nie pomyślałem i nie obejrzałem zużycia zębatki, możliwe że to przez nią i ona wtedy nie dociska tulejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kier200 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca zębatka powinna nie mieć luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Po mojemu to luz jest na osi zębatki. A tu wymiana segierów czy dokręcanie nie pomoże... Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca To zalezy od konstrukcji tego uszczelnienia, ktorej jak sadze nikt tu nie zna. W starych Hondach zebatka zdawcza byla kompletnie luzna i tez zabezpieczana segerem, ale nie wplywala na uszczelnienie tej czesci skrzyni biegow. Jezeli ta zebatka jest tak samo mocowana to mozliwe ze nie ma zadnego zwziaku z uszczelnieniem, a winny jest jej walek wytarty w tym miejscu gdzie slizga sie uszczelniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Musisz wymienić oring, uszczelniacz oraz tulejkę, na bank jest już wyrobiona dlatego nowy uszczelniacz nie trzyma. https://rafracing.pl/ktm-tulejka-dystansowa-na-wal---pod-zebatke-25x32x12-sx-exc-125-250-300-76633030012,805,4690.html Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi