Skocz do zawartości

problem z prądem GTR 1400

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z gtr 1400 podłączylem ładowarkę bezpośrednio do akumulatora i wyskakiwał błąd na komputerze odłączyłem ją i było wszystko ok podłączyłem przez gniazdo i pojawił się problem ze nie mam w ogóle prądu sprawdzałem bezpieczniki przy akumulatorze i pod siedzeniem no i na probówkę sa w porządku a te co nie świecą po wyjęciu tez sa w porządku nie pali się rowniez czerwona kontrolka na tablicy koło zegarów i w ogóle nie mogę przekręcic stacyjki

Moze naladuj aku wyjmujac go z motocykla, albo odlaczajac od instalacji elektrycznej, a potem rob proby?

Sprawdzenie dlaczego elektronika nie dziala to raczej tylko u dealera, lub w warsztacie z odpowiednim oprzyrzadowaniem.

Ewentualnie podłącz inny akumulator kablami do zacisków oryginalnego akumulatora, bez wyjmowania z motocykla. Nie pomyl biegunów, bez obrazy- zdarzało się wielu specjalistom-energetykom.

Edytowane przez Hun996

Ewentualnie zacznij od naładowania aku - najwyraźniej zdech 😉 A jak Cię martwi komputer, to odłącz klemę, naładuj aku, i podłącz klemę. I daj znać. 

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Przy czym jeśli akumulator jest już głęboko rozładowany i ma napięcie spoczynkowe rzędu 10,5V to zwykły tani marketowy prostownik nie będzie w stanie go naladować ze względu na zasiarczenie i wynikającą z tego wysoką impedancję.

Wysłane telepatycznie kanałem podprzestrzennym tachionowej łączności jednokierunkowej.