ray83 Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Szanowni, mocno szukam turystycznego/adv moto, który wyglądem nawiązywać będzie do cruiserów. Tak naprawdę potrzebuję sprzętu dla wysokiego ridera (190) na trasy, ok 600cm3, gotowego wjechać na lekki szuter, z punktem podparcia pod sobą, z możliwością przewozu pasażerki, który nie będzie wyglądał jak duży owad GS lub plastikowy Deauville (bez obrazy dla wielbicieli, szacun, ale robię skrót myślowy, wybaczcie). Jesteśmy z żoną natomiast wielbicielami estetyki klasycznego cruisera (chrom) [sam posiadam na razie Dragstarka 125, od którego boli tyłek] lub cruisera nowoczesnego (metal) - bez frędzli, z gustem, ale jednak... Poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Ja tylko przedni blotnik dałbym nad kolo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 może wychromować transalpa? 😄 1 1 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Rozejrzyj się za tą wydumką co niedawno Harley Davidson wypuścił, zwie się Pan America 😄 Masz duży silnik V więc nawiązanie do cruisera jest, marka też kojarzona z dużymi cruiserami 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ray83 Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 25 minut temu, konrad1f napisał: może wychromować transalpa? 😄 To jest myśl! 😄🤣😀 Albo dać długie lagi do Tenere! 🙃 14 minut temu, Qadrat napisał: Rozejrzyj się za tą wydumką co niedawno Harley Davidson wypuścił, zwie się Pan America 😄 Masz duży silnik V więc nawiązanie do cruisera jest, marka też kojarzona z dużymi cruiserami 🙂 Oj, bardzo chętnie. Tylko to miliony monet. Mr America poza zasięgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 No właśnie Kolego, trzeba od tego zacząć... jaki budżet.., to po pierwsze primo, po drugie primo, cos to sie kłóci- relatywnie/extremalnie krótkie skoki tylnego zawiasu, niski prześwit i chromy cruisera i teren...coś mi tu nie pasi... bo w zasadzie nie ma takiego gotowego motocykla- albo trzeba inaczej ustawić priorytety..., albo nie zważać na nic i zakupić cos ala HD Sportster 1200, lub Yamaha Bolt + przerobić pod kątem użytkowalności w terenie, czyli powiększyć prześwit i skoki zawieszeń...do Wasci gabarytów najlepiej pasowałby duzy Scrambler-np Triumph 1200, ladny ma trochę chroma, ale nie jest cruiserem 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ray83 Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 6 minut temu, jannikiel napisał: No właśnie Kolego, trzeba od tego zacząć... jaki budżet.., to po pierwsze primo, po drugie primo, cos to sie kłóci- relatywnie/extremalnie krótkie skoki tylnego zawiasu, niski prześwit i chromy cruisera i teren...coś mi tu nie pasi... bo w zasadzie nie ma takiego gotowego motocykla- albo trzeba inaczej ustawić priorytety..., albo nie zważać na nic i zakupić cos ala HD Sportster 1200, lub Yamaha Bolt + przerobić pod kątem użytkowalności w terenie, czyli powiększyć prześwit i skoki zawieszeń...do Wasci gabarytów najlepiej pasowałby duzy Scrambler-np Triumph 1200, ladny ma trochę chroma, ale nie jest cruiserem 😉 Kolego, budżet niedookreślony, ale w górnej półce szukać od razu nie trzeba. Poza tym Pan America fajny, nie mam nic przeciwko, tyle w temacie pierwsze primo. A że się kłóci, to się rozumie, tłumaczyć mi nie trzeba. Stąd wpis. Nie szukam niskiego prześwitu i małego skoku zawiasu do terenu, tylko moto o możliwościach adv (prześwit, skok itp) który nawiązywałby estetyką do cruiserów, a nie był plastikowy lub owadzi (może okrągła lampa, może dużo czerni i metalu jak w Vulcanie S). Wszak cruisera to nie tylko chrom, prawda? 😊 Priorytety są jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Jak gotowiec to jednak może Triumph SCR 1200 ( malo plastikowy jest), bo tak to HD Sportster 1200 trochę krótki jest, Dyna i owszem, kiedyś wieki temu koleżka popelnił, cos takiego, co wrzuciłem w filmiku, ale jeszcze na silniku Evo - latwiejsze konwersje były z pasa na łancuch...aha on jeszcze kopniaka dołozył, w sumie tylko dla szwungu, sprzedał potem to cudo do Helmutowni i wziął za to tonę szekli ( dużo piniądza)... A może Moto Guzzi- na wał, jak się dba dobrze się sprawuje... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ray83 Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Scramblerek będzie kiedyś na drugie moto dla frajdy 😍 A jakie Guzzi ma Kolega na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2022 Miałem na serwisie Griso, ale tez slabo w terenie, z tym, że po piachu nim jechalem hehehehe... no ale ja na supermoto kołach KLX mojej kobity przez pustynie pojechalem... kaskaderka taka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi