Jump to content

Co grozi za jazdę większa pojemnością niż 125 z prawkiem a1

Recommended Posts

IZO, jeśli to akurat jest takie ważne w całej tej sprawie, to ze skruchą biję się w piersi, że źle ująłem swoją myśl. Jestem wstrząśnięty i zmieszany, przykro mi bardzo z tego powodu, jestem Ci jednocześnie wdzięczny za czujność, celność, wnikliwość i ze wstydem oświadczam, że powinienem jasno napisać, że czy z uprawnieniami, czy nie - przynajmniej mnie sumienie by jednakowo męczyło. Tia... miło Ciebie poznać na Forum.

Edited by Cafe Rider
  • Thanks! 1

Jakoś tak wyszło. Wymskło mi się. Chciałem grzecznie, qrwa, przeprosić, z szacunkiem, a nie od razu się bić, nówka-sztuka tu na Forum jestem, błądzę jeszcze i nie wiedziałem, że po " literacku" nie można. No to sorry, cofam, jak było to chamskie.

• 2 weeks later...

Pomijając "zabijanie kogokolwiek" , niestety w takich przypadkach ubezpieczenie nie działa, nawet jak inny użytkownik jest sprawcą. Draśnij na ulicy, parkingu coś wartego z pół miliona, gdzie naprawa w serwisie to kilkanaście , kilkadziesiąt tysięcy np.  za błotnik. Nawet jak jego wina to ciebie tam nie powinno być. Płacisz, rodzice płacą, komornik... I jak wyżej napisane, jak komuś zrobisz krzywdę, to np. renta, odszkodowanie, etc. Masakra, świetlana przyszłość. 😞

11 godzin temu, Mazzi73 napisał:

Pomijając "zabijanie kogokolwiek" , niestety w takich przypadkach ubezpieczenie nie działa, nawet jak inny użytkownik jest sprawcą. Draśnij na ulicy, parkingu coś wartego z pół miliona, gdzie naprawa w serwisie to kilkanaście , kilkadziesiąt tysięcy np.  za błotnik. Nawet jak jego wina to ciebie tam nie powinno być. Płacisz, rodzice płacą, komornik... I jak wyżej napisane, jak komuś zrobisz krzywdę, to np. renta, odszkodowanie, etc. Masakra, świetlana przyszłość. 😞

Ubezpieczenie zawsze działa. Sprawca nie ma prawa jazdy to poszkodowanemu wypłacą kasę ale później ściągną to sobie ze sprawcy. W drugą stronę też działa: poszkodowany nie ma prawa jazdy to ubezpieczyciel wypłaci mu kasę ale pójdzie też podpierdolka do odpowiednich służb. No chyba, że któryś z uczestników był po wódzie to inna bajka, wtedy jest batalia sądowa i tam to sobie rozstrzygają.