jkonobrocki Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Witam wszystkich Proszę o podpowiedź gdzie w Aprilia scarabeo 150 z 1999roku znajduje się pompa wody .Muszę wymienić/naprawić latem się grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Skad wiesz ze to wina pompy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkonobrocki Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Nie podaje płynu po odkręceniu korka zbiorniczek wyrównawczy ,być może jest inna przyczyna od czegoś chcemy zacząć.moze masz lepszy trop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Nie wiem czy to była Aprilia 150 ccm czy inna bo z 15 lat temu przy takiej grzebałem - ale pamiętam, że pompa wody była pod prawym deklem silnika, problematyczny dostęp. Pod spodem była też dziurka i jeśli z tej dziurki zaczynał się sączyć płyn chłodniczy to oznaczało awarię / nieszczelność na pompie wody. Od razu wymień też termostat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Tu masz schemat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkonobrocki Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Dziękuję wszystkim za pomoc, po wskazówkach znalazłem pompę wody .Okazało się że jest ok , wymienię termostat i sprawdzę czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Jeśli dobrze kojarzę, to tam są dwa termostaty. Jeden w głowicy a drugi za chłodnicą, zintegrowany z plastikowym trójnikiem. 1 Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkonobrocki Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 (edytowane) Witam po sprawdzeniu termostatu w głowicy ,o kazało się że go niema ,poprzedni właściciel (Włoch) pozbył się go ,jaka była przyczyna nie mam pojęcia .Jak radzicie kupić i zainstalować termostat w głowicy .?? Edytowane 7 Stycznia 2022 przez jkonobrocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Tak jesli wytworca go tam umiescil to pewnie w jakims celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi