Lybcia221188 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witam. Od kilku dni mam problem z moim k1. Mianowicie przy zabawie powyżej 5 tys ( do odcinki) np przy dojeżdżaniu do skrzyżowania silnik gaśnie , przy próbie odpalenia bez dodania gazu efekty marne a przy dodaniu odpala ale bardzo przerywa, czasem strzeli w tłumik i przez kilkaset metrów czasami kilka km i więcej nie może się uspokoić. Po przejechaniu kilku km wszystko wraca do normy ale po przekroczeniu opisanych obrotów znów powtórka. Dodam ze gdy zabawa jest przednia i wskazówka obrotomierza blisko końca i spada do 5 tys a później znów do góry to pojawią się mała przydławka ale bez problemu można kręcić dalej. Świece nowe irydowe miesiąc temu , filtr powietrza również. Dziś nowy filtr paliwa. Przy jeździ do 5 tys nic się nie dzieje , silnik pracuje rowno , trzyma obroty wszystko działa jak należy. Pytanie brzmi ? pompa się kończy czy może cos innego. Dzięki za odpowiedzi. LWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 A to się nie zaczęło czasem po wymianie filtra powietrza? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybcia221188 Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Nie po wymianie było wszystko wporządku. Dopiero po jakimś 1-2 tyg po wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Jeśli na postoju, na luzie wkręcisz go na moment do odciny i od razu puścisz gaz, to też gaśnie? Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 TPSa też bym dokładnie pomierzył. Ps. Synchro, zawory w miarę aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybcia221188 Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Tak po mocnym przegazowaniu też gasnie na luzie , zaworki nie do końca aktualne 2 sezony nie ruszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Obstawiam zastany TPS. Wykręć go i sprawdź czy jak płaskim śrubokrętem przekręcasz potencjometrem wewnątrz, to czy sprężyna bez oporu cofa go od razu do pozycji wyjściowej, czy jednak wraca powoli i z oporem. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybcia221188 Opublikowano 18 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Ok sprawdzę jutro, dziś niestety mnie nie ma i nie mam jak. Dodam ze to nie stało się od razu , wcześniej też potrafiła przygasnąc np po ostrej jeździe i zejściu bez gazu na biegu jałowym ale bardzo żadko. Z czasem się pogorszyło a teraz pomimo tyłu wymian to przesada. A i dodam ze wcześniej jeździłem właśnie w granicach 5-6 k obrotów. Ale ewentualne inne pomysły miłe widziane. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybcia221188 Opublikowano 25 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Witam. Sprawdziłem czujnik. Żeby cofnoł się po przekręceniu śrubokrętem to rtlko sen. A oozatym jest tak wyrobiony ze śrubokrętem ciężko było znaleźć miejsce w którym można nim zrobić chociaż ruch. Mam pytanko czy ten czujnik pasowałby od 750 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym snem, ale wklej zdjęcie tego "wyrobionego" miejsca. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trampolajna Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 W dniu 17.09.2021 o 10:20, Lybcia221188 napisał: . Świece nowe irydowe miesiąc temu , filtr powietrza również. Dziś nowy filtr paliwa. po wymianie filtru moze sada lambda gupiec to taki czujnik analizujacy spaliny w rurze i ona dobiera ilosc mieszanki paliwowo powietrznej jak zgupiala to bycmoze nie daje wogle paliwa i silnik gasnie sprubuj moze wgrac nowe mapy wtrysku i wtedy moze sie cos poprawi Cytuj Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałem", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku". source: temysli.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi