Jump to content

Podłączenie kabli do modułu - Honda XL125R 1987r.

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem z moim motocyklem. Jakiś czas temu zaczęła mi zanikać iskra, dało się odpalić jedynie na pycha, na rozrusznik nie dał rady. Moduł to KB9 CI-37C LINK DO ZDJĘĆ MODUŁU, PONIEWAŻ NIE MOGĘ DODAĆ NA TEJ STRONIE (WYSKAKUJE BŁĄD) https://m.fotosik.pl/zdjecie/98e893c6753bbe7f

Wyciągnąłem stator i wysłałem cewki do przewinięcia, po powrocie oraz ponownym wsadzeniu, iskra zanikła na dobre. Potrzebuję pomocy, ponieważ nie wiem który kabel od statora podłączyć pod mój moduł zapłonowy( w załączniku zdjęcia),(żeby odpalić go na krótko, sprawdzić czy przypadkiem moduł nie uległ awarii). Dodam, że kable wychodzące od statora nie mają kolorów, ale wiem który jest do czego. Gdyby ktoś miał jakąś radę, bądź wskazówkę, bardzo proszę o komentarz.

Pozdrawiam serdecznie

Edited by Wolfek

Link jest zle zrobiony i nie otwiera zdjecia tylko powiela post. Kable od statora nie sa problemem tylko kable  / cewka odpowiadajaca ze uklad zaplonowy, bedaca czescia statora. Jesli nie masz o tym pojecia to czarno widze uczenie cie wszystkiego od poczatku. Zdjecie daj na servis ze zdjeciami np fotosik i daj link do niego w poscie, moze ktos mial takia Honde i ja zna.

cóż, myślę że potrzebujesz znacznie więcej - np. nieco elementarnej kultury osobistej, tutaj w zakresie "magicznych słów". na wypadek braku zrozumienia wyjaśniam: przydałoby się proszę, dziękuję...

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]