Skocz do zawartości

Lepsza 250 dwusuw czy V czterosuw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno stałem sie szczęśliwym posiadaczem kat A :D więc zastanawiam się nad 1 sprzętem. Przeczytałem wszystkie tematy, obejrzałem oferte komisów i kilka moto

z ogłoszeń.Podjąłem słuszną mniej lub bardziej decyzję moto poj 250 najchętniej naked lub supermoto - duchy miasta.

Zastanawiam się nad tym czy lepiej dwusuwik 250 czy V czterosuwowa tez poj 250? Mam na oku Honde VT 250 F2 z 84r za 2.5tys w niezłym stanie i chyba to będzie wreszcie to! i tak zrobie z niej streeta. :twisted: .Dzięki z góry za wszelkie podpowiedzi. :D

W tej klasie pojemnosci - 250 zdecydowanie polecam czterosow. Biorac pod uwage cene jaka mozesz przeznaczyc bardzo istotne jest sprawdzenie stanu technicznego, aby zakup moto nie byl pierwszym wydatkiem z dlugiej seri zwiazanej ze stalymi niezbednymi remontami motocykla . Generalnie Hondy sa niezawodne nawet z tamtych lat. Sam jazdze Honda VT500E z 87r. Jestem z niej bardzo zadowolony, jednak bardzo dlugo szukalem takiej w super stanie.

Czesc! To bardzo ciekawe rok prod i tylko2,5 przebiegu? Pewnie moto ze stanów i jezdzone z garazu do domu. Przebieg troche podejrzany, ale jesli napewno oryginalny(są sposoby na sprawdzenie chodzby np. czy podnóżki i uczwyty kierownicy wytarte a siedzenie wygniecione+ sprawdzenie silnika) i nigdy nie leżał i wył to można sie do niego przymierzac(sam kiedys bym reflektował) .Motocykl VT250F ma pewne mankamenty(jesli masz pecha to możesz zapoznać sie z tym samym problemem co w serii VF), przy ostrej exploatacji słabe przebiegi do naprawy głownej(ok.25 tys mil), no i trzeba pamietać o oleju (wskazany wiekszy poziom oleju o ok. 7 mm wg .greckich pisemek). Pozdrawiam. Janek.

Dzięki za wszystkie info. Jestem juz zdecydowanyna te Honde jak na pierwsze moto wystarczy i tak 40KM 180km/h i 5.5 do setki wg netu w środę będzie moja :D :D !!. To do szlifowania techniki jazdy a właściwie walki w mieście. Według mnie 250 to dobra pojemność na początek choc wg innych postów motonici sugerują 500 lub 600. Tak naprawde zależy to chyba od pojemności głowy. Ciekawe że dwusuwy nie cieszą sie w waszych opiniach pozytywami - jest to uprzedzenie do niebieskiego dymku czy generalnie są gorsze bo moc i przyspieszenie potrafią mieć znacznie lepsze od niektórych czterosuwuw.

Co do oględzin moto znalazłem w postach gro info na ten temat szczególnie dot kupna MZ ( oczym do niedawna myślałem) niestety pewnych wad ukrytych silnika nie da się obejrzeć gołym okiem więc chyba niezłą koncepcją jest sprawdzenie moto w serwisie hondy?

Te 2.5 tys to cena co wg ogłoszeń wydaje się atrakcyjne, przebieg ma znacznie wyższy.

Pozdrawiam.

niestety pewnych wad ukrytych silnika nie da się obejrzeć gołym okiem  więc chyba niezłą koncepcją jest sprawdzenie moto w serwisie hondy?

Owszem, tylko te ceny w autoryzowanych serwisach :D . Jeżeli jesteś z Wa-wy lub okolic to mogę ci polecić ludzi, którzy pracowali w serwisie Hondy. Mogę przesłać info na PW.

Witam

Sorki bo troche spam

Moja dziewczyna ma takie samo moto do sprzedania, zobacz ( niestetety zdiecia byly robione w ciemnym garazu, plama pod moto to woda) http://republika.pl/vt250f/VT250F/index.html . Przebieg 45 kkm, 83r wymienione uszceelniacze przodu i lancuszki rozrzadu, przewiniety alternatori usunieta przyczyna spalenia, zrobione kilka innych drobiazgow. Cena 3600 do negocjacji, moto jest naprawde zadbane.

Jesli cie interesuje moto albo chcesz sie czegos wiecej na temat VT250F dowiedziec to pisz na priv [email protected]

Pozdrawiam

Wiktor

PS

Wlasnie wzucam sajta na serwa i moze dopiero za chwilke chodzic

Dzięki chętnie skorzystam z każdej pomocy jestem z W-wy. Myslałem o sprawdzeniu w Boldorze na Jagiellońskiej.

Wiktor.Obejrzałem fotki tej vt w porzadku ale lakier maila zmieniany.Po za tym juz mam na oku takiego sprzęta ale chętnie skorzystam z wiedzy odnosnie uzytkowania i sprawowania sie tego motocykla a w szczególności cen serwisu i częsci na forum lub maila.

Generalnie opinie są pozytywne.

Pozdrawiam Dzięki.

BRAĆ MOTOCYKLOWA JEST NIESAMOWITA!! :D :D :D :D