Piotrx95 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Witam. Mam mały problem z motocyklem, chodzi o suzuki gsxr 600 srad z 1998r. Motocykl ma problem z 1 i drugim biegiem. Chodzi o to, że podczas przyspieszania motocykl szarpie na 1 biegu, to samo na drugim tylko lżej. Im wyżej to te szarpnięcia nie występują. Od trzeciego biegu wszystko jest jak najbardziej ok. Motocykl od trzeciego biegu zbiera się normalnie. Zostały założone nowe świecie, wyczyszczony gaźnik i została zrobiona synchronizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Ja powiedzial bym Sprzeglo.Tarcze cierne + sprezyny do wymiany.Przynajmniej tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 A ja ze sprzegla klowe tych kol zebatych sa na wylocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czyli tak jak się domyślałem, że skrzynia. 🙂 No nic, dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Jakiś hałas przy przyspieszaniu. Biegi nie wypadają, jak sądzę, bo autor by o tym wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 W dniu 18.04.2021 o 21:18, Piotrx95 napisał: Zostały założone nowe świecie, wyczyszczony gaźnik i została zrobiona synchronizacja. A wcześniej ten problem z szarpaniem też występował? Pytam się, bo jak mi 2 lata temu mechanik zrobił w jednym motocyklu serwis (regulacja luzów zaworowych, czyszczenie + synchro gaźników itd), to mi motocykl przestał jeździć - na gaźnikach trzeba się znać. 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi