Skocz do zawartości

Honda CBR 125 - omyłkowo wlany diesel

monsun
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

wczoraj dopuściłem się strasznej pomyłki i z roztargnienia zalałem na stacji diesla zamiast benzyny.

Zorientowałem się o tym dopiero po mniej więcej 2 km, chociaż motocykl ciągle chodził idealnie. Szybko wypompowałem zawartość baku i zalałem benzyną.

Wszystko działało idealnie, aż do momentu jak silnik ostygł. Teraz po odpaleniu utrzymuje się na niskich obrotach a jak dodam gazu to gaśnie.

Sytuacja powtarza się kilka razy, aż się rozgrzeje. Potem chodzi już ładnie. Co powinienem zrobić w tej sytuacji?

Z góry dzięki za pomoc!.

Edytowane przez monsun

Dotychczas nie było żadnych problemów z odpalaniem. Jest szansa, że to minie czy raczej zwiastun naprawy? Może dolać jakiegoś płynu typu [spam usunięty]

Edytowane przez jeszua
spam

W dniu 24.07.2020 o 10:23, kiler napisał:

A jak udało Ci się nalać tego diesla ?? Jeśli dobrze kojarzę to tam powinien być taki wlew że pistoletu diesla nie wsadzisz ni hu hu

Rozwiń  

Nie kojarzę  żeby tak było w jakimkolwiek modelu motocykla. Pistolet od ON jest po prostu grubszy od E95 a wlewy w motocyklach są spore. W aucie to co innego, rzeczywiście w E masz dużo mniejszy wlew i nie wejdzie ON.

cały wątek był nie dlatego, że "kolega" coś przypadkiem wlał w motocykl nie tak jak powinien, ale po to, żeby zareklamować odpowiedni środek, z marki i nazwy  😉

ostatnio modna praktyka "reklamowa"

zamykam (informacje mogą być użyteczne, gdyby ktoś jednak naprawdę taki błąd popełnił), a gdyby autor miał pretensje to się odezwie na pw

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• jeszua zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...