monsun Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, wczoraj dopuściłem się strasznej pomyłki i z roztargnienia zalałem na stacji diesla zamiast benzyny. Zorientowałem się o tym dopiero po mniej więcej 2 km, chociaż motocykl ciągle chodził idealnie. Szybko wypompowałem zawartość baku i zalałem benzyną. Wszystko działało idealnie, aż do momentu jak silnik ostygł. Teraz po odpaleniu utrzymuje się na niskich obrotach a jak dodam gazu to gaśnie. Sytuacja powtarza się kilka razy, aż się rozgrzeje. Potem chodzi już ładnie. Co powinienem zrobić w tej sytuacji? Z góry dzięki za pomoc!. Edytowane 24 Lipca 2020 przez monsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Jezdzic obserwowac;) Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsun Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Dotychczas nie było żadnych problemów z odpalaniem. Jest szansa, że to minie czy raczej zwiastun naprawy? Może dolać jakiegoś płynu typu [spam usunięty] Edytowane 24 Lipca 2020 przez jeszua spam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) A jak udało Ci się nalać tego diesla ?? Jeśli dobrze kojarzę to tam powinien być taki wlew że pistoletu diesla nie wsadzisz ni hu hu Edytowane 24 Lipca 2020 przez kiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti... Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 5 minut temu, kiler napisał: A jak udało Ci się nalać tego diesla ?? Jeśli dobrze kojarzę to tam powinien być taki wlew że pistoletu diesla nie wsadzisz ni hu hu Nie kojarzę żeby tak było w jakimkolwiek modelu motocykla. Pistolet od ON jest po prostu grubszy od E95 a wlewy w motocyklach są spore. W aucie to co innego, rzeczywiście w E masz dużo mniejszy wlew i nie wejdzie ON. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Nie wiem jaki masz model Triumpha ale jeśli to rocznik ciut młodszy niż powiedzmy 2005 to przy kolejnym nalewaniu paliwa sprawdź czy oda Ci się nalać diesla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 3 godziny temu, kiler napisał: A jak udało Ci się nalać tego diesla ?? Jeśli dobrze kojarzę to tam powinien być taki wlew że pistoletu diesla nie wsadzisz ni hu hu wsadzisz wsadzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Wtrysk, gaźnik? Tak czy siak nic się nie stanie 🙂 możesz dolać jakiegoś środka do czyszczenia układu paliwowego i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 cały wątek był nie dlatego, że "kolega" coś przypadkiem wlał w motocykl nie tak jak powinien, ale po to, żeby zareklamować odpowiedni środek, z marki i nazwy 😉 ostatnio modna praktyka "reklamowa" zamykam (informacje mogą być użyteczne, gdyby ktoś jednak naprawdę taki błąd popełnił), a gdyby autor miał pretensje to się odezwie na pw jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi