Skocz do zawartości

Motocykl na długą podróż 300cc-700cc?

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory miałem okazję jeździć tylko na jednym chińskim motocyklu, a mianowicie QJ SVT 125 i mogę powiedzieć o nim prawie same dobre rzeczy. Tzn świetnie wygląda, znakomicie się prowadzi, jest bardzo stabilny i świetnie brzmi. Największymi bolączkami, moim zdaniem to waga i związany z nią niedostatek mocy. Druga to zawieszenie, zwłaszcza tylne, które na gorszych drogach, szybko zaczyna męczyć. 

Co do tematu to widzę, że ludzie podróżują wszystkim od skutera do BMW 1300GS. Zależy od wagi ridera 😉 stylu jazdy i odległości. Jeśli chodzi o Europę to chyba każde moto jest dobre, ale jak ktoś chce się wybrać do Iranu albo Norweskie bezdroża, to narzędzie trzeba dobrać inne.

• Lubię to! 1

Trochę mnie kusiło żeby do K75 kupić coś troszkę bardziej "terenowego" ale straszna lipa w tych "nie modnych już" rozmiarach. Jakieś szczątkowe gdzieś tam kapcie pokroju Avon TrailRider czy Dunlop K660 po 500-600zł i to jeszcze za DOT`y z `22 roku... I "adwenczer" pełną gębą <rotlf>

Trochę mnie kusiło żeby do K75 kupić coś troszkę bardziej "terenowego" ale straszna lipa w tych "nie modnych już" rozmiarach. Jakieś szczątkowe gdzieś tam kapcie pokroju Avon TrailRider czy Dunlop K660 po 500-600zł i to jeszcze za DOT`y z `22 roku... I "adwenczer" pełną gębą
Mitas E07 / E07+ rozważ. Jeżdżę i jak dla mnie są ok. Kolega mi polecił, który zdziera te opony od paru lat. Chyba zaczął je używać na V-stromie, potem przesiadł się na GS-850, potem 1250, a teraz planuje zakup do swojego Bonneville... To bardzo dobra uniwersalna opona, ale z uwagi na mieszankę trzeba wolniej na mokrym... Mnie to nie przeszkadza...

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam!!