Szereny Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 Co do miejsca, to już Krakowianie powinni zadecydować. Może spotkajcie się i przejedźcie przez te kawałki pasa, żeby sprawdzić co lepsze. Jednostka wojskowa w Rząsce byłaby idealna, bo teren bombowy, dużo miejsca mają i ładna okolica, ale jest raczej poza zasięgiem. Za to można by spróbować w pobliskim barze myśliwskim. Zjazd do niego jest zaraz obok skrętu na Rząskę. Przyznaję się bez bicia, że jeszcze tam nie byłam :oops: , ale biorąc pod uwagę fakt, że tak w ogóle jest dużo miejsca, to może coś odpowiedniego się znajdzie. I napewno nikt nie robił by problemów z imprezą! To tylko pomysł, bo tak w środku miasta To będzie ciężko coś załatwić. Jeśli chodzi o paradę, to i tak można kombinować z pozwoleniem. Widzę, że są osoby, które mają o tym pojęcie. Panowie, czy da się załatwić z niebieskimi pozwolenie na paradę, nawet jakby zlotu oficjalnie nie było?? Przecież paradę i tak możemy zrobić :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fellipe Opublikowano 14 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 nizin tak że o dojeździe do tego kawałka pasa w idealnym stanie, można pomarzyć nie trzeba marzyc... tam jest brama wjazdowa od ul. bora komorowskiego Łączeznie takiej impery z juvenaliami to moim zdaniem nienajlepszy pomysł, tez tak uwazam Pomysł super, tylko że jeszcze ktoś by sie musiał zająć jego realizacją, a z tym może być znacznie gorzej. rozeznalem sie troche w temacie... jedyne co jest potrzebne to oficjalny organizator.jak juz bedzie jakas firma/agencja która obejmie to patronatem to nie powinno byc kłopotow z załatwieniem reszty.. Szereny:Jeśli chodzi o paradę, to i tak można kombinować z pozwoleniem. Widzę, że są osoby, które mają o tym pojęcie. Panowie, czy da się załatwić z niebieskimi pozwolenie na paradę, nawet jakby zlotu oficjalnie nie było?? Przecież paradę i tak możemy zrobić zeby zorganizowac parade trzeba conajmniej 60 dni wczesniej zgłosic to i ustalic z policja. dowiedzialem sie tez ze policja pobiera jakas tam opłate za zabezpieczenie ale nie sa to jakies kosmiczne kwoty a co do miejsca to raczej rzaska odpada... to musi byc miejsce gdzie beda mogli przyjsc "normalni" ludzie ktorzy beda chcieli poogladac a nie tylko ci którzy przyjada na moto... Jestem na etapie pisania planu całej imprezy. Jak to zrobie trzeba sie dowiedziec ile kosztuja poszczególne elementy tej układanki (wynajecie terenu/scena/ochrona/bilety/plakaty/itp). I wtedy bedzie trzeba z takim planem isc do jakies agencji która to bedzie chciala zorganizowac. MAM PYTANIE>>>>>>>>>> CZY KTOS Z WAS MA FIRME/AGENCJE KTORA ZAJMUJE SIE ORGANIZOWANIEM IMPREZ w tym takze IMPREZ MASOWYCH (pow.800 osóB) Jesli jest taki ktos to fajnie jak by sie odezwał...email w stopce;) A co do całosci pomysłu to mysle ze da sie to zrobic tylko trzeba działac szybko..Wiekszosc firm ustala budzety na przyszly rok juz teraz.. i jak nie ujma jakies tam kwoty na sponsoring konkretnej imprezy to pozniej ich niestety nie wygrzebia z nikąd A jesli to nie wyjdzie zrobimy sobie nieoficjalke... trzeba bedzie tylko uderzyc do policji celem uzyskania zgody na przejazd kolumny przez miasto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monka Opublikowano 14 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2004 estem na etapie pisania planu całej imprezy. Jak to zrobie trzeba sie dowiedziec ile kosztuja poszczególne elementy tej układanki (wynajecie terenu/scena/ochrona/bilety/plakaty/itp). I wtedy bedzie trzeba z takim planem isc do jakies agencji która to bedzie chciala zorganizowac.no i to sie nazywa profesjonalne podejscie :banghead:skoro zaczales juz ten temat (btw mozna by bylo zmienic topic, bo ten nie daje pojecia o tym o czym tu rozmawiamy) to moze zostaniesz oficjalnym organizatorem?oczywiscie zglaszam chec pomocy.moge zagadac u mnie w firmie czy interesuje ich ew. sponsoring czy cos w tym stylu.zdrv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 !!!!!! A tak wogole to moja mala propozycja ..... !!!!! Spotkajmy sie jutro (sobota) na pasie na Czyzynach (naprzeciwko Geanta) lubw niedziele (pojutrze)... co wy na to ???? Niektorzy sie nie znają jeszcze, najwyższy czas to zmienic :P :banghead: Byc moze ze w sobote niektorzy nie beda mieli czasu, tak sie sklada ze ja mam całą wolną.Jesli nie sobota to niedzaiela, proponuje od 15:00 poniewaz pewnie bedzie to najprzystępniejszy dziendla wielu z Was. J/w do 14:00 mam inwentaryzacje wiec moglbym byc na 15:00. Jesli wjazd od dzialek bedzie zamkniety, to tak jak wyzej wspomniano. na przeciwko Geanta w siatce sa 2 bramy, jedna mala i druga duza. Duza jest zamknieta ale przez mala motocykle sie mieszcza ! I CO WY NA TO ?? To taki nasz pierwszy zlot :P :D Zobaczymy jak sie spiszecie. Prosze o odpowiedzi w tym temacie gdyz mamy malo czasu. Pozdrawiam i do zobaczenia !!!!!! PS Moj moto to czerwona eReFa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 filip : widze ze ostro menczysz sprawe!! ja jestem chetny do pomocy, niestety jeszcze nie mam wlasnej agencji :banghead: ale jakbys potrzebowal czegos bardziej dostempnego to mow :) a co do pilnych spotkan z jak najwieksza iloscia krakowiakow, i ludzi z okolicy to najlatwiej znalezc temat szukam kompanow krakow - a do spotkania ja bym proponowal jakies miejsce o zdecydowanie mniejszej powiezchni :D np BP pod geantem (wjazdy na pas nie dla wszystkich sa znane bo nie wszyscy znaja te regiony) no i oczywiscie zobaczymy jak bedzie ale postaram sie byc jutro :P chyba ze znowu ktos chce sprawdzic V-maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 witam znam tą okolicę bardzo dobrze bo mieszkam niedaleko i ścigam się tam już trzy lata na motocyklu. Tzn. ścigają się tam ze mną aż trzy osoby ale zawsze to coś. Chociaż w tym roku było z tym kiepsko bo koleś który "organizował" tam wyścigi samochodowe już ma z tym problem ale on robił to nielegalnie i było tam kilka wypadków. Hmn....w firmie której teraz pracuje pokazuje się czasem koleś który pracuje w Muzeum Lotnictwa bo to ono jest teraz właścicielem tego terenu. Postaram się coś dowiedzieć jak wygląda sprawa zorganizowania takiej imprezy pomysł jest przedni i wiem że byłoby duże zainteresowanie na cos takiego egoztycznego jak na Kraków. Może warto o tym pomysleć poważnie przez zimę i się tym zająć bo samo się nic nie zrobi. Napiszę tylko jak czegoś się dowiem ale najlepiej wybrać się do biura Muzeum i popytać, kto chętny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruff. Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Bravo Filip !! Widzę, że Cię wzieło - ja to jak najbardziej popieram i zaraz popytam czy u mnie w firmie nie znają firm zajmujących sie organizacją imprez. Ziggy:Spotkajmy sie jutro (sobota) na pasie na Czyzynach (naprzeciwko Geanta) lub w niedziele (pojutrze)... co wy na to ???? Z tym proponuje uderzyć do tematu "Szukam kompanów - Kraków"Ja w sumie chętnie, bo kierę mam wyprostowaną i idzie jeździć już, ale obawiam się, ze pogoda nie da rady i faktycznie jak to okrop napisał w jakimś mniejszym miejscu byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Gwoli wyjasnienia, umiescilem moj wczesniejszy post wlasnie tutaj, aby zobaczycile osob tak na prawde potrafi sie zorganizowac i wpasc chocby na chwilke. Czytelnicy z "Szukam kompanow" niekoniecznie mogą sledzic akurat ten wateki dlatego wszystko odbywa sie w tym miejscu :buttrock: Ludziki zaczna przegladac forum wieczorem, wiec mysle ze cos sie da zorganizowac (spot) . Nie musi to byc na Czyzynach, moze byc gdziekolwiek w Kraku ! :buttrock: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruff. Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Gwoli wyjasnienia' date=' umiescilem moj wczesniejszy post wlasnie tutaj, aby zobaczycile osob tak na prawde potrafi sie zorganizowac i wpasc chocby na chwilke. Czytelnicy z "Szukam kompanow" niekoniecznie mogą sledzic akurat ten wateki dlatego wszystko odbywa sie w tym miejscu :buttrock:[/quote'] Szczerze mówiąć nie rozumiem...Znaczy, nie chcesz, żeby ludzie przeglądający wątek "szukam kompanów" to przeczytali czy jak ?? chyba ze znowu ktos chce sprawdzic V-maxa...Spokojnie' date=' przeciez wtedy dawałeś rade - tylko na obwodnicy troszke zostałeś, ale po mieście było spox :buttrock: mozna by bylo zmienic topic' date=' bo ten nie daje pojecia o tym o czym tu rozmawiamy[/quote']Dobry pomysł, ale kto i jak to może zrobić ?? Moderator tylko ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Mówiąc że o wjeździe na lepszą część pasa można pomarzyć miałem na myśli to, że nie da się tam bezproblemowo wjechać większą grupą maszyn, jak to dawniej było, jak ktoś ma draga to się może w tej furtce niezmieścić :mrgreen: Z tego co pamiętam, w kronice mówili że wewnątrz tej ogrodzonej części pasa ma powstać jakić park czy cuś takiego, i w zasadzie cały czas tam jeżdżą jakieś maszyny (i jeden kolo na crossie ) tak że nie wiadomo jak ten teren będzie wyglądał na wiosnę. Muzeum jest chyba zamknięte od listopada, tak że faktycznie trzeba szybko działać.W ubiegłym roku kilku gości z krk organizowało tam zlot puszek, niby nic oficjalnego ale była masa ludzi i samochodów, tak że z moto też się powinno udać.Jak znajdę adres stronki ze zdj. to wkleję. Mam:http://www.ksk.friko.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Mój brat i jego żona pracują w tym Muzeum Lotnictwa co jest właścicielem owego pasa, może coś by mogli załatwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruff. Opublikowano 15 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2004 Spotkajmy sie jutro (sobota) na pasie na Czyzynach (naprzeciwko Geanta) lub w niedziele (pojutrze)... co wy na to ???? Niektorzy sie nie znają jeszcze, najwyższy czas to zmienic Byc moze ze w sobote niektorzy nie beda mieli czasu, tak sie sklada ze ja mam całą wolną. Jesli nie sobota to niedzaiela, proponuje od 15:00 poniewaz pewnie bedzie to najprzystępniejszy dzien dla wielu z Was. J/w do 14:00 mam inwentaryzacje wiec moglbym byc na 15:00. Gdyby coś w tym temacie się wydarzyło to prosze o info smsem, albo tel, na kom w profilu, bo przez weekend jestem odciety od netu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fellipe Opublikowano 16 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2004 W niedziele ma w kraku nie padac. Jako ze mam wolne to napewno bede smigal.Proponuje sie spotkac na parkingu piętrowym GEANAT`A na samej górze kolo toru gokartowego o godzinie 14.30 a i jeszcze jedno.. prawdopodobnie nie bede mial dojscia do netu wiec dajcie znac jakby sie cos pozmienialo.jesli nie dostane zadnej smski to czekam tam od14.30 do 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 mialem zamia sie gdzies wybrac dalej , ale moze zrobie tak ze zagladne do Geanta o 14.30 -15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 17 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2004 ja juz wiem ze sie nie pojawie, bo nieco wczorajszy jestem :/ WItam po zmianie tematu!!! teraz juz nie pozostaje nic tylko zrobic to otwarcie :buttrock:udanej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi