dzikigeneral1996 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Cześć. Mam pytanie apropos bagażnika do WFM M06. Wiem, że starsze miały takowy na zbiorniku. Ja jednak kupiłem WFMke w jednym kawałku z 1962 (nie ma już bagażnika na zbiorniku) i wszystkie części są oryginalne, lakierem, licznikiem, z silnikiem na chodzie (nawet ostała się jedna plomba) itd. Jednak zastanawia mnie przykręcony z tyłu bagażnik. Został on już wypiaskowany i był pomalowany lub ocynkowany. Czy to możliwe, że niektóre miały taki bagażnik? Może robili takie na zamówienie? Jeśli nie jest to od tego motoru, to może od czegoś innego? Wygląda na dość stary, dlatego nie chce go wyrzucić, bo może okazać się, że komuś taki się przyda albo mi do WFM. Proszę o fachowe oko. Nie mogę znaleźć zbyt dużo informacji w internecie, same bagażniki na zbiorniku są. Zdjęcia w załącznikach do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Wyposażenie dodatkowe produkowane przez niewiadomokokogo 🙂 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Czyli owczesne rzemioslo. Przemysl PRL nie bawil sie w akcesorja motocyklowe czy samochodowe to zostawiono rzemieslnikom. A bagaznik podoba mi sie ksztaltem, trudno powiedziec o jego udzwigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikigeneral1996 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Tak na oko to nie jest jakaś zróba, wyglada jak z fabryki. Ktoś musiał mieć smykałkę. Mi tez się podoba. Udźwig ma podejrzewam taki jak mocowania z tylu. Czekamy na spostrzeżenia innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Bagażnik akcesoryjny lub samodział. Do wersji bez kratki na zbiorniku fabryka nie robiła takich ani żadnych innych. Ludzie i tak zabijali się za motocyklami. Jak Ci wizualnie pasuje to pocynkować i zakładać. Zawsze to gadżet z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Nie, WFM nie robiła akcesoryjnych bagażników do swoich motocykli, również do wersji z kratką na bagażniku. Tylne bagażniki robiono do WSK M06 ale modeli z połowy lat 60-tych (po zakończeniu produkcji przez WFM). Ponieważ ramy obu marek były bliźniacze więc użytkownicy mogli montować takie z WSK lub kupować wyroby rzemieślnicze. Z fabryki wypuszczano WFM bez takich udogodnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikigeneral1996 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzięki wielkie za informacje. Myśle ze ocynkuje i zamontuje, jest to dosłownie przykręcenie 2 śrubek. Zawsze mogę go odkręcić. W każdym razie jest wykonany bardzo dobrze i wżerów za dużo nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi