jannikiel Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Koledzy, z racji, że człek starszy się robi, trzeba było o czymś pomyśleć na lata mniejszej sprawności fizycznej... GN 125 odpada- nie moja bajka, DR 125 ma moja Marta, ale może przyjdą czasy, że i takowa 125 będzie za grubo... pytanie co wtedy ? A mając dodatkowo, mój pęd do motocykla z koszem (miłość do "kosza" ze starych czasów lat 80 - gdy komuś tam pomagałem ogarniać mechanicznie różne Kaśki, M-ki, i inne ruchole, w zamian koledzy odwdzięczali się możliwością ujeżdżania owych taradajek), zanabyłem pod koniec lutego tego roku: Dniepra MT 11 - z napędem na kosz i wstecznym biegiem... No cóż , narazie walka z materią jeszcze trwa, wydałem już ( oprócz kwoty zakupu) 5000 złotych polskich, i raczej to już koniec wydatków.... Pozostaje tylko ładnie pomalować parę detali i poskładać to wszystko do kupy....i heja ... 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Chuj z Dnieprem*, ale jak zajebiscie musi być mieszkać w takim otoczeniu. Jest przestrzeń! * bez urazy, po prostu bardziej kręci mnie krajobraz niż Dniepr z rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Hahahahhah... Tam mieszka Rysiek... ja niedlugo centrum Gizycka ehhhh... chcialobysię w takiej samotni... Motór fajny bo to Dniepr, nie Dniepr hehhehehe...pojemność 980 ccm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tak, gdzieś doczytałem ze masz tam jakiś inny silnik wstawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Ta... ale dalej to nie Lytr hahhahahaha... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 jak to napędy wytrzymują? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 I co to za motor? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Chłopy, jak poskładam do kupy, to się zobaczy... napęd narazie na dotarciu, delikatnie trzeba testować...potem się zobaczy...BMW 980 ccm... napędy zostały zweryfikowane, zdystansowane i uszczelnione, a przy motocyklu zostały w zasadzie prace wykończeniowe... Swoją droga już wcześniej szukałem podobnego wynalazku, i nawet oglądałem pod Warszawą BMW R 100 RT z koszem Watsonian Monza ( czy Palma), na wahaczu z przodu, ale, raz, że kosz mikry, ja ewentualnie mogłem się do niego zmieścić, a moja Marta już nie, dwa oczywiście roboty przy nim przy oględzinach wyceniłem na 5000 zł ( cena chyba była 23 tys zł), a ciekawe co wyszłoby w praniu...no cóż jeszcze żeby trochę lepiej zszedł z ceny, to pewnie bym wziął, ale nie za bardzo rozmowny człek... koniec końców i tak go sprzedał, pewnie za tyle ile chciał, pewnie jakiemuś bogatszemu specowi, co sam i tak nic nie będzie robić, tylko da do warsztatu... Aha, i chyba to i potem nie będzie koniec mych przeróbek, bo chcę jeszcze ( ale to na przyszły sezon) dołozyć kopajkę i blokadę mostu z tyłu...i chyba to będzie tyle... potem ewentualnie tylko kupić na zapas kilka dyfrow do napędowca, ot tak na wszelki wypadek, a może dam koledze do dorobienia ... sam nie wiem.... Pozdr... P.S. Chciałbym dodatkowo dopisać, by nikomu nie przyszło do głowy mi zazdrościć, ja wiem, co robię, znam mankamenty tych sprzętów, i dodam na poważnie NIE KAŻDY nadaje się do jazdy motocyklem z koszem i nie każdy da sobie radę w razie awarii, z takim sprzętem ( co powiecie na przecieki skrzyni biegów przez pory odlewnicze - a sam stop wygląda jak odlewany z aluminiowych puszek i łyżek) - niestety nadal albo trzeba mieć żyłkę mechennika, lub ogromną ilość $$ ( koszty napraw czasami wyższe niż odpowiedniej japonii ) Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi