BLACKY4 Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 cześć mam problem z moją hondą cb500 z 2001r.,mianowicie,motocykl zapala na dotyk ,trzyma wolne obroty,wkręca się na obroty płynnie,ale tylko do 5-6 tys.,potem zaczyna przerywać, tak dzieje się na każdym biegu,jadąc na ostatnim biegu osiąga prędkość 100 km/h,potem zaczyna przerywać, myłem gażniki w myjce ultradżwiękowej,ustawiłem je według manuala,zmieniałem świece i nic,cały czas tak samo ? Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Sprawdz filterki kranika i gaznikow, moze po prostu nie dostaje paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 dzisiaj sprawdziłem filtry,wszystko wygląda dobrze, podmieniłem gazniki na inne,niestety nic to nie zmieniło,dalej pozostaje ten sam problem nawet na innych gaznikach,zastanawiam się nad wymianą modułu ? Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej JK Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Cześć, sprawdź może, czy nie masz dławionej wersji. Dławienie polega na ograniczeniu średnicy na kroćcach dolotowych i mniejszym rozmiarze dysz w gaźnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 czy motocykl wcześniej jeździł normalnie? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 5 godzin temu, konrad1f napisał: czy motocykl wcześniej jeździł normalnie? mam ten motocykl od dobrych kilku lat,jako taki rezerwowy,w sumie zrobiłem na nim kiedyś może z 300 km,parę lat stał,no i teraz podjąłem decyzję,aby go sprzedać raczej nie było wcześniej takich problemów(nie jestem pewien na 100%),tylko że teraz po tym długim postoju zmieniłem gażniki(miałem drugi komplet),bo na tych starych w ogóle nie chciał palić,potem je wyczyściłem i działają poprawnie teraz też,ale problem pozostaje,bez względu na to które są w danym momencie włożone w miedzyczasie zmieniłem alternator i akumulator na nowy i to by było na tyle czytałem o tych zdławionych wersjach,ale u mnie nie ma ograniczników w króćcach,dysze mają srednice,takie jak podaje serwisówka Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 jedna z rzeczy, która mi przychodzi do głowy to np. uszkodzone membrany przepustnic 😕 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 A tam nie ma przypadkiem membranowej pompki paliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 4 godziny temu, zielorz napisał: A tam nie ma przypadkiem membranowej pompki paliwa ? normalnie, membrana jest w kraniku w tym modelu,ale u mnie została wyjęta wcześniej Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 5 godzin temu, zielorz napisał: A tam nie ma przypadkiem membranowej pompki paliwa ? w cebuli z 2001r zdaje się, że paliwko spływa grawitacyjnie do komór gaźników Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) czy ktoś z Was wie jakie zadanie spełniają te króćce pod węże w kolorze ciemnym z drugiego zdjęcia, bo na pierwszym zdjęciu,o ile pamiętam to jest króciec dolotowy paliwa ? Na końcu węża ,który osadzony jest na tym najgrubszym króćcu znajduje się gąbkowy filterek. pozdrawiam image;s=1000x7008888888888888888888888888888888.webp image;s=1000x7009999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.webp Edytowane 20 Października 2020 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Jesli gazniki nie dostaja paliwa to ich wymiana nic nie pomoze. Zdejmij wezk paliwowy z gaznika, wsadz do kubka i sprawdz jakim strumieniem paliwo leci. Strumien ma byc dosc spory i silny. Kranik w polozenie PRI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, Adam M. napisał: Jesli gazniki nie dostaja paliwa to ich wymiana nic nie pomoze. Zdejmij wezk paliwowy z gaznika, wsadz do kubka i sprawdz jakim strumieniem paliwo leci. Strumien ma byc dosc spory i silny. Kranik w polozenie PRI. Dziękuję za odpowiedz Adamie,motocykl został naprawiony przeze mnie,sprzedałem go kumplowi,który już nakręcił od tamtego czasu kilka tyś. kilometrów i chodzi w dalszym ciągu bez zarzutów. Zlokalizowałem problem wtedy,mianowicie,ten wąż od cieńszego króća z drugiego zdjęcia podłączyłem za pierwszym razem do króćca o podobnej średnicy,który znajdował się w obudowie filtra powietrza,w tej wersji silnik kręcił do 5000 obrotów i nic więcej,gdy w końcu po wielu różnych próbach przyszło mi na myśl,aby go odłączyć od tego,to okazało się strzałem w 10tkę,silnik zaczął pracować normalnie i tak jest do dziś,ten króciec w obudowie filtra powietrza zaślepiłem,a na koniec tego węża założyłem na wszelki wypadek mały uniwrsalny filterek podobny do tego https://www.ebay.co.uk/itm/Practical-Car-Motorcycle-Modified-Air-Filter-Small-Mushroom-Head-Air-Filter-Y2/153870808594?hash=item23d36a3612:g:qIkAAOSwxv1ebCam Problem polega na tym,że ja w dalszym ciągu tak naprawdę nie wiem jaką rolę spełnia ten wąż,czy na przykład,gdy silnik zaczyna przekraczać te 5000 tys. obrotów,to wzrasta ciśnienie w tych gaznikach i wtedy nadmiar uchodzi tym wężem, czy może coś innego,dlatego zadałem to pytanie na forum,bo naprawiłem ,ale nie znam konkretnej przyczyny tego problemu ? Edytowane 20 Października 2020 przez BLACKY4 Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Ten mniejszy krociec to zintegrowane odpowietrzanie obu komor plywakowych powinien byc tam wezyk otwarty idacy pod motocykl, ale filterek nie zaszkodzi. Widocznie podlaczony do puchy filtra powietrza przestawal odpowietrzac z jakiegos powodu przy wyzszych obrotach silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACKY4 Opublikowano 21 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 3 godziny temu, Adam M. napisał: Ten mniejszy krociec to zintegrowane odpowietrzanie obu komor plywakowych powinien byc tam wezyk otwarty idacy pod motocykl, ale filterek nie zaszkodzi. Widocznie podlaczony do puchy filtra powietrza przestawal odpowietrzac z jakiegos powodu przy wyzszych obrotach silnika. dziękuję,wszystko wyjaśnione Cytuj TYPE O NEGATIVE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi