Stemplowski Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Witam Jeśli temat już był to proszę o przeniesienie ponieważ nie znalazłem.Potrzebuje informacji odnośnie oleju do filtra gąbkowego do mojego Piaggio xevo. Doradźcie mi jakim olejem zalać gąbke. Czytałem różne opinie o Valvoline, motul itp.Jaki polecanie lub lejecie w swoich maszynach.Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Bez różnicy czy motul czy valvoline różnica ceny i jakości nie jest to moto wyczynowe itp więc jaki zalejesz taki będzie dobry i będzie jeździć, na Twoim miejscu wziąłbym motula do nasączania filtrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Ja uzywam typowy K&N olej do filtrow poweitrza Plusem tego oleju jest to ze zabrudzony filtr powietrza (Gąbka itp) mozna wymyc w roztworze wody z plynem do naczen , wysuszyc , a nastepnie opryskac tym olejem filtr.Przy uzyciu normalnego oleju zabrudzony filtr nadaje sie do wymiany + czyszczenie zasyfionej olejem obudowy filtra. Edytowane 23 Grudnia 2019 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stemplowski Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Kupiłem valvoline powinien spełnić swoje zadanie.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) 16 godzin temu, Taurus 61 napisał: ... Przy uzyciu normalnego oleju zabrudzony filtr nadaje sie do wymiany + czyszczenie zasyfionej olejem obudowy filtra. Przy zwykłym oleju do filtrów używałem do mycia benzyny ekstrakcyjnej. Olej i zabrudzenia ładnie schodziły. PS filtr był z gąbki. Edytowane 24 Grudnia 2019 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 3 godziny temu, jarenty napisał: Przy zwykłym oleju do filtrów używałem do mycia benzyny ekstrakcyjnej. Olej i zabrudzenia ładnie schodziły. PS filtr był z gąbki. I długo wytrzymał? Bo jak ja raz umyłem gąbkowy w benzynie na początku sezonu to po sezonie filtr mogłem pokruszyć na kawałki. Od lat stosuję mycie w gorącej wodzie z dobrym płynem do naczyń. Potem nasączanie preparatem w sprayu, używałem i Motula i Valvoline i Liqui Moly - wszystkie były dobre i tak samo skuteczne. Raz pokusiłem się o zakup płynu do czyszczenia filtra powietrza, dałem coś koło 60 zł, dobrze wymył, nie zniszczył ale efekt ten sam co woda + płyn do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 16 minut temu, Qadrat napisał: I długo wytrzymał? Bo jak ja raz umyłem gąbkowy w benzynie na początku sezonu to po sezonie filtr mogłem pokruszyć na kawałki. Minimum 10 myć. Motocykl z tym filtrem miałem 10 lat a przynajmniej raz w roku myłem. Gdybym zauważył oznaki rozpadu gąbki bym ją wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 24 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Zwykly filtr gabkowy ciepla woda + najprostszy płyn do mycia naczyn i plukac, plukac, plukac 🙂 Zadnych proszkow do prania czy nawet klasycznego mydla bo zapychaja. Edytowane 24 Grudnia 2019 przez Natalia Cattiva Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi