Soniak87 Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam, ponownie mam następne pytanie o Honde CB 250 mianowicie jak i ile wlać oleju w lagi (amortyzatory) z przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A dolewam tylko poprzez odkręcenie śruby po lewej stronie widoczną na zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A czemu chcesz wlać? Bo pewnie cieknie. Jak cieknie to trzeba wymienić uszczelniacze. Widać, że zieloniutki jesteś więc choć na początek ściągnij serwisówkę i poczytaj o tym. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Nie cieknie cos stuka od czasu do czasu i wyczytalem ze moze byc niski poziom jak nie pomoze to wtedy grubsza robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Czyli na pale chcesz wlac olej nie wiedzac jaki poziom jest??? Szacun. niski poziom oleju nie wplywa na stukanie. zrob to tak jak ma byc... zdemontuj, rozbierz, pomierz, wymien co trEba , zloz zalej swierzym olejem i gotowe. 1 Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti... Opublikowano 16 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Możliwe że olej stracił swoje właściwości bądź jest go za mało. Co 2-3 sezony powinno się wymieniać olej wraz z uszczelniaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Odkręciłem śruby tam jest podkładka zwykła sprężyna (około 5cm która mi wypchała śrubę podkładkę) i duża sprężyna (nie ruszałem jej), chciałem wizualnie sprawdzić czy olej jest. Złożyłem w tej samej kolejności i teraz mam sztywny przód czemu ????? Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Witam chciałem sprawdzić czy jest olej lagach, odkręciłem śruby tam jest podkładka zwykła sprężyna (około 5cm która mi wypchała śrubę oraz podkładkę) i duża sprężyna (nie ruszałem jej, nie wyciągałem) Złożyłem w odwrotnej kolejności i teraz mam sztywny przód czemu ?????. Help Edytowane 29 Lipca 2019 przez Soniak87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Pytasz o lagi a wrzucasz foto zaworów? Tu jesteś schemat Twoich lag Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 jeden temat o tych lagach Ci wystarczy jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Ale czemu mam sztywne teraz ? To mnie ciekawi Marci1N ja mam 2 sprężyny mam numer 19 20 potem z 5cm krotka sprężyna i dopiero długa 2 jej nie ruszałem. Edytowane 29 Lipca 2019 przez Soniak87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) A może to nie są dwie sprężyny ale jedna pęknięta albo poprzednicy coś namieszali. Schemat podaje tylko jedną nr 2. Edytowane 29 Lipca 2019 przez jarenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Dwie mam w prawej i dwie w lewej. Wyogladałem je nie jest to żaden odłam. Zrobię popołudniu realne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Poszukaj tu schematu dla swojego moto i porównaj z tym co masz u siebie https://www.bike-parts-honda.ca/honda-motorcycle/250-MOTO Schemat który wszucilem jest dla cb250 nighthawk z 96r. Cytuj -> Zostań żołnierzem Rzeczypospolitej <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniak87 Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Czyli moja nighthawk 96r. Ja zapomniałem a wy nie przypominacie, na dole lag mam dwie śrubki po jednej w każdej one są do odpowietrzania ?? Jak odpowietrzyć skutecznie lagi ??? Edytowane 29 Lipca 2019 przez Soniak87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi