Schnappi Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 - Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), Motorower * Derbi senda SM (110 pojechal ) Mam zamiar pomykać we 2 - Wiek, waga, wzrost, 24 Lata 80 kg 175 cm 24 lata 55kg 160cm - Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? -turystyka wyjechać gdzieś na 2/3 dni zrobić kilkaset KM pozwiedzać - Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Nie mam pojęcia , ( sporo jezdze autem około 25k rocznie ) - Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Myśle ze max to 10tys. na motocykl , - Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? No wiadomo jak najmniej ,jednak to co trzeba to zrobie - Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. Myślalem o Naked , czytałem sporo i podobno dobry typ na start - Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Suzuki Gsr 600, na wielu forach oraz recenzjach polecają go , jednak mało znalazlem na temat jazdy z pasażerem , jestem otwarty na propozycje jeżeli macie jakieś to super i oczywiście moge zmniejszyć pojemność nie musi byc to 600 To tyle , dzieki z góry za pomoc ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted June 4, 2019 Share Posted June 4, 2019 a nie mógłbyś sobie sam pomóc i poczytać odpowiedzi na co najmniej kilka podobnych tematów, które już są na forum..? jsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnappi Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 (edited) @Jonaszko to znaczy ? Jestem zielony , staram sie coś wybrać . Ten gsr nie nadaje sie na jazde we 2? Czy za mała kwota by kupić coś sensownego ? Jeżeli możesz powiedz , co z czym sie gryzie ze 3motocyklow szukam ? Edited June 5, 2019 by Schnappi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbak Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Tak ... honda deuville Quote http://bikepics.com/members/chudy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnappi Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 Dzieki przemysle sprawe 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadeo Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Kup sobie taki motocykl, jaki Ci się podoba. Każdy może być "turystą". Wystarczą chęci i kilka drobiazgów ułatwiających życie. I nie słuchaj oszołomów, którzy będą doradzać Ci wyłącznie GS-a 1200 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnappi Posted June 6, 2019 Author Share Posted June 6, 2019 Dzięki wszystkim 🙂 Także musze zdecydować czy turysta czy naked i pewnie dopiero pytac o model was 🙂 Postaram sie spróbować na paru tych i tych , i bede wiedział który bardziej mi sie spodoba . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLAUDIUSZ Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Jak dla dwójki to olej Naked’a ...... na turystyku bedzie wygodniejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek 63 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 W dniu 5.06.2019 o 13:56, jonaszko napisał: Ja bym szukał raczej jakiejś Hondy deauville. Też polecam jw. lub Yamahę XJ 900 S Diversion - za 10 tys. kupisz moto w dobrym stanie z kuframi i jeszcze zostanie na ciuchy i paliwo. P.S. Miałem XJ 600 S z bocznymi kuframi, też się dobrze jeździło w dwie osoby + namiot. Quote https://motomisiek.rajce.idnes.cz/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croowab Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Albo bandita 1250 Quote Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts