papi123 Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 (edited) WitamZrobiona głowica coś klepie szczególnie słychać na wolnych obrotach i na zimnym, powyżej 3 tys obrotów jakby już nie słychać. Luzy zaworowe 2x ustawiane i dalej to samo. Moto pali jest mocny w normie.Łańcuszek napięty rozrząd ustawiony. Ściągałem pokrywkę i nic złego nie widzę. Mogli coś z zaworami robić ? Morze się ma coś dotrzeć? Na razie przejechane 200 Km stukanie jak było tak jest. Olej Motul 5100 Edited May 7, 2019 by papi123 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monter_ Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 A jak kręcisz wałem kluczem to nie spotykasz w TDC (tudzież GMP) jakiegoś oporu? Quote lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croowab Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Skoro klepie znaczy że coś jest źle ustawione. A skoro pali na siłę to stawiam rozrząd. Quote Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goofer Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Sprawdź czy nie cofa się napinacz rozrządu, jest na nim śrubka na klucz 10,wykręć ja wkręć dłuższa do oporu i wtedy odpal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papi123 Posted May 7, 2019 Author Share Posted May 7, 2019 Skoro klepie znaczy że coś jest źle ustawione. A skoro pali na siłę to stawiam rozrząd.Pali dobrze - pisałem ze nie jest słaby A jak kręcisz wałem kluczem to nie spotykasz w TDC (tudzież GMP) jakiegoś oporu?Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziolekfmr Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Zawory ustawiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Bylo w pierwszym poscie, co bylo robione w tej glowicy ?Dla mnie wyglada to na luzna prowadnice chodzaca razem z zaworem i pukajaca, ale moja szklana kula nie zawsze ma racje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papi123 Posted May 9, 2019 Author Share Posted May 9, 2019 Panowie temat do zamknięcia. Sprawdziłem jeszcze raz napinacz łańcuszka i sie udało ustawić i nic nie puka już. Więc to łańcuszek był problemem. Dziękuję za podpowiedzi , problem rozwiązany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts