haryb Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 W mojej kawie sa dwie tarcze i jednotloczkowe zaciski. Przewody mialem gumowe od z data wybita na nich 1980, klocki sa ok ale hamulce z rokiem na rok byly slabsze i manetka byla "gąbczasta" tak jakby wlasnie przewody puchly(nawet w rece bylo czuc rze puchna) ale i tak na tych gumowych hamulce byly slabe ale na tyle hamowaly ze na manetce byl wyczuwalny opor(chodz mozna bylo ja przy mocniejszym ucisku zamknac) i z 30km/h na asfajcie blokowalo kolo. Ale do rzeczy wiec postanowilem wymienic przewody na stalowe(trzy przewody-1. od pompy to rozdzielacha 2. od rozdzielacza do jednej tarczy 3. od rozdzielacza do drugiej tarczy) kupilem uzywane przewody od rozbitego Bandita (dlugosc pasowalo i byly ok) wiec wymienilem przewody z przekonaniem ze teraz bede mial heble jak NIGDY odpowietrzylem i wszystko ok i co sie okazuje ?! Ze manetka jest calkiem miekka i zero hamulcow(na zamknietej przepcham motor!!!) ZALAMALEM SIE!!no ale dalej walczylem rozebralem zaczyski na czesci piersze by zobaczyc jak wygladaj uszczelniacze an tloczkach ale wszystko bylo ok no to wymyslilem z kumplem ze zalozymy przewod bezposrednio od pomcy do zacisku bez rozdzielacza i podlaczaniem drugiego zacisku i co sie okazalo ze jak podlaczylismy jeden zacik do manetka twarda(duze cisnienie) sie zrobila i hemble ok wiec pompa jest ok i ten zacisk tez (stwierdzilismy) tak samo zrobilismy z drugim zaciskiem(czyli podlaczylismy go samego bez rozdzielacza do pompy )i do samo manetka twarda i hebel wmiare trzyma! wiec happy podlaczylismy jeden i drugi zacis do rozdzielacza( w sumie pusta rurka z gwintem) z rozdzielacza trzecin przewodem d pompy zalalismy plynem odpowietrzyllismy i co?! I to samo czyli zero hamulcow i manetka mieta do konca ta jakby wogle nie bylo cisnienia!!!I w tym momencie zwiatpilismy i nie mielismy juz pomyslow co to moze byc ale pomyslelismy ze moze pompa(cos z uszczelkami) rozebralismy pompe a tam wszystko ok!! Tak wyglada sprawa ze na jeden zasik pompa daje niezle cisnienie a jak ma juz podlaczpne dwa zasicki to nie daje sobei rady! Ale przeciez nic nie bylo przerabiane w ukladzie hamulcowym i na tych gumowych hamowal slabo ale o 100% lepiej niz teraz!! POMOZCIE!!O CO CHODZI!! CO JEST NIE TAK!! 0609244327gg. 3165026[email protected] Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Masz powietrze w układzie i należy go się pozbyć.Najbardziej hamski ale skuteczny sposób to podanie płynu hamulcowego dużą strzykawką od strony odpowietrznika do pompy.Spróbuj i napisz jaki skutek. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 23 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 probowalem juz tez tego sposobu i dupa ta sama sytuacja! Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Cierpliwość jest najlepszym pomocnikiem.Zrób to jeszcze raz bez pośpiechu.Pomaga Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 23 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Ja juz to robilem chyba z 10 razy bez kitu!!!!! Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 W rozdzielniku masz powietrrze odkręć go i ustaw w ionie nie w poziomie tam się kryje cały sekret moim skromnym zdaniem...Pzdr i powodzenia :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 23 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 sprobuje ok dzieki! Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 jak ciezko jest uwiezyc........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Wymien sobie w heblach przewody w stalowym oplocie, podobno dzialaja super. kOSZT. ok 200zł. Jak mialbys wymieniac na zwykle to moze lepiej doplacic i miec lepsze heble za niewielka doplate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Długo i namiętnie musisz odpowietrzać pompę. Próbować ją ustawiać w różnych pozycjach. Pompować tylko częściowo, szybko puszczać klamkę.Przerabiałem to ostatnio z GSm, a mój kumpel na wiosnę z Vulcanem. Przez cały wieczór i pół nast. dnia odpowietrzałem to gówno, ale w końcu cierpliwość została nagrodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Michał wreszcie fajny avatar 8) Sajgon przeczytaj najpierw wypowiedz dawcy tematu a pozniej sie wypowiedz... :? On właśnie kupił stalowe z bandita.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 23 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Sajgon jak mi kupisz trzy stalowe przewody za 200zl to biore 3000 kompletow!!!!:Pjeen kosztuje 200 a jak mam trzy!!! to ok 600zl chyba ze mozena kupic dwa dlugie i bezposrednio do pompy! ale tak jak zauwazyl moj poprzednik to ja mam stalowki od Bandita! :D Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Sorry, przyznam sie ze nie czytałem dokladnie calego długiego postu. Przy odpowietrzaniu tylnich hamulców w Bandicie tez zapowiadalo sie na noc w garażu, ale wystarczy bylo poluzowac i śróby łączące zasiski do pompy i heble odpowietrzyłem w ciągu 10 minut. Haryb: na poście ktoś napisał ze dal 200zł za przewody z metra cięte chyba w Bielsko-Białej. Aha...a ile dałeś za używane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 23 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Ja kupilem z Allegro za 130zl takze zajebiscie tanio z niebieskimi tytanowymi koncowkami no ale co mi po tym jak ciagle nie jest tak jak powinno! musze poprobowac z tym przestawieniem rozdzielacza w pionie a nie na zamocowen pulce w poziomie chodz do konca nie dadza mi sie wygiac(rozdzielacz w pionie) bo sa przewod od pompy jest za krotki no ale zobaczymy! :D Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2004 Do szybkiego ( w miare ) odpowietrzenia stalowych przewodow trzeba miec MityVac, wytwarzajacego duze podcisnienie ssania. Bez tego to jest zabawa z odpowietrzaniem kazdego elementu ukladu po kolei poczynajac od pompy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi