Qadrat Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 Orientuje się ktoś czy mocowanie lusterka na kierownicę jest w większości motocykli podobne? U mnie w F650 z jednej strony kierownicy jest pompa hamulcowa a z drugiej dokręcone do niej na 2 śruby mocowanie lusterka (skręcone ze sobą tworzą obejmę). Niestety po małej wywrotce gwint aluminiowy, w który się wkręca lusterko już się do niczego nie nadaje a na dodatek zostało tam złamane pół śruby. Tak to jest u mnie: A takie coś bym kupił ale użył tylko jedną część i dokręcił ją do pompy hamulcowej: Przerabiał ktoś taki problem? Bo nie wiem czy szukać używki czy może przejdzie ten patent z uniwersalnym mocowaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croowab Posted March 9, 2019 Share Posted March 9, 2019 tak, pasuje, sprawdz tylko bo zaleznie od strony masz lewi i prawy gwint Quote Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Dominik Szymański Posted March 11, 2019 Administrator Share Posted March 11, 2019 Tylko dobierz odpowiednią średnicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1f Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 (edited) https://mike.larsson.pl/pl/search/lusterka/in/all/article/148920/nie wiem czy widać treść spod linka bo normalnie trzeba się logowaćto jest pod normalną kierownicę 22mmno i niekoniecznie rozstaw śrub musi pasować osobiście nie polecam wrzucać tylko tej połówki - u Ciebie to nie jest tylko mocowanie lusterka ale pompy hamulcowej ;) Edited March 11, 2019 by konrad1f Quote Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berger Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 lub kup zestaw helicoil i napraw gwint Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 Gdyby kogoś na przyszłość interesowało jak to naprawić to opiszę jak to wczoraj mi się udało zrobić. Całość kosztowała mnie 4 piwa wypite z kolegą na warsztacie. - mocowanie lusterka w kierownicę przegwintowane z M10 ma M12- ucięta śruba w dolnej części lusterka- w jej miejsce dospawana migomatem szpilka M12- całość ładnie wyszlifowana żeby dało się ładnie nasunąć gumę maskującą Gdybym chciał to robić na oryginalnych częściach BMW to 200 zł by mogło zabraknąć, sama śruba trzymająca lusterko to koszt ok. 100 zł ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts