ziomciu101 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Siemka :> Od ponad miesiąca posiadam Suzuki RM250 2T 96r.Moto pali bez zarzutu, ma moc jak diabli, ale... no właśnie! ALE jest problem. Zauważyłem, że czasem na jałowym biegu rosną mu obroty(same z siebie) stoi normalnie jest git i nagle obroty wzrastają, podobnie też jest na biegu np dziś zarzuciłęm mu 1(jak na luzie był juz na wyższych obrotach) i były one wyższe... No i co może być przyczyna? dodam, że jest to losowe, czasem rosną mu te obroty a czasem nie, nie ma reguły. Moto stoi bedzie git, pojeżdze itp a czasem odpale i tu skacza mu a za chwile jest normalnie W sumie jest to mój pierwszy motocykl, a sam za dużej wiedzy w tym temacie nie mam.Obstaiwam, że może być tu coś związane z gaźnikiem, króćcem ssącym powietrza, albo?Na co zwrócić uwage, bede wdzieczny za porady. Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Puszka plaka w rękę i psikaj w okolice gaźnika. Skoczą obroty to szukaj nieszczelności. Tylko plak a nie jakieś smarowidła typu WD40 bo zniszczysz wszystko co gumowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomciu101 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Oki; czyli może być ten krociec ssacy(chociaż wydaje mi się że jak nieszczelność to chyba cały czas byłoby coś nie tak z obrotami).Na dniach sprawdzę u kolegi "W warsztacie" jeszcze jakby ktoś miał jakieś pomysły byłoby git :> Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariosssss404 Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Ziomciu czasem jak sie zapomni kranik odkręcić to moto tesz wskakuje na wysokie obroty ,wydaje mi się że jak przeczyścisz gaźnik kranik bag air filter to musi być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi