wiciu_r Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Cześć!Szukam moto dla kumpla, który od 1990r. rozbija się CZ-350. Okazjonalnie jeździł moimi maszynkami np. Freewind, czy ostatnio TDM 4TX. Kolega doświadczony w samodzielnym grzebaniu w demoludowych maszynach i niezbyt zasobny w kasę. CZ-350 zostaje do zwiedzania lasów, ale na wspólne wypady nad morze z plecakami potrzebujemy czegoś w okolicach 50-70kucy. Ja optuję za Hondą 650 Revere bo taka Suzuka 500GS jest ciut mała. TDM-ka z kolei trochę budżet przekracza. Ma to być klasyczne i możliwie proste w obsłudze. Bandit i Tereska odpada. Maszyna do tych max 200kg na spokojną (do 140km/h) jazdę z plecaczkiem. Opcjonalny kufer z tyłu to mus. Ważne sa koszty serwisowania, dlatego ja zawsze patrzę pod kątem ilości części na alledrogo.Poradźcie, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 (edytowane) jak najbardziej Twój pierwszy strzał (ntv650) to jest tomożna to wyrwać za mniej niż 3kzł a zepsuć się tam nie ma coeksploatacyjnie też tanioszkaco prawda miałem ten motocykl niedługo ale to wdzięczny wół Edytowane 27 Lipca 2018 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 OK, w tygodniu jedziemy obejrzeć jednego, na razie chodzi o ergonomię kierownika czy mu się spodoba, ale...jedziemy obejrzeć to z kaskiem i kasą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Nie wiem jaki tam budżet macie ale myślę, że z R850R kolega by był zadowolony ;) Na wtrysku więc serwis gaźników odpada, regulacja zaworów w boxerze to chwila roboty bo wszystko jest na wierzchu i ładnie dostępne, jeszcze olej plus filtry i to w zasadzie są wszystkie okresowe czynności serwisowe dla tego motocykla. No i jak to BMW, suche sprzęgło, wielki plus to zawieszenie i jego praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Faktycznie ładny klasyk, chociaż odstrasza waga. Manewry na piaszczystym podwórku będą nieciekawe. Zapodam mu ten model, on wybiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Znajomy z Wawy sprzedaje teraz bardzo zadbaną reverkę ale chce minimum 5.5k. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Dzięki, ale na razie założenia takie że do tych 80-100km od nas obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi