Jump to content

Problem z nową oponą

Recommended Posts

+1, do postu Limo, to musi zostac sprawdzone i naprawione, bo cos jest ewidentnie skopane albo mocowanie kola, albo wahacza, albo tylne zawieszenie - Continental Conti to niezla opona opasana w klasie Avona czy Dunlopa, sam na takich jezdze i sie nie przewracam, cisnienie pompowane przez ciebie jest dobre a silnik 125 nie ma takiego momentu zeby opona ruszyl z miejsca na obreczy.

Czyli ty wszystko robisz dobrze a problem lezy w motocyklu.

Oddam go na warsztat niech coś robią bo strach jeździć akurat mam okazję na urlopie. A nigdy nie wiadomo czy akurat nie będzie trzeba w drodze silniej zahamować. W dodatku w kraju gdzie można jeździć zanim się zda choćby teorie i to widać na drodze pozdrawiam dziękuję za wszelkie pomocne odpowiedzi

Tylko ja chciałem bardziej zasugerować sprawdzicnto ciśnienie na innym manometrze. Może ten w domu oszukuje ;)

jest takie prawdopodobieństwo ale pompowałam też na stacji benzynowej bo niby ok a strach jechać było. Jutro pojadę do mechanika niech sprawdzi wolę kupić co tam trzeba zapłacić ile trzeba niż połamać się i utknąć