Goddamnit33 Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witam panowie.. Mam na imię Marcin, na forum jestem nowy. Założyłem tu konto bo mam niesamowity problem aczkolwiek nie oznacza to że nie będę aktywny bo mógłbym np opisać swój projekt kiedy tylko odpali.. Właśnie.. kiedy odpali.A więc od początku. Kupiłem sobie Honde CM125 którą pośmigałem max 2 miesiące.. Paliła w uj oleju i pewnego razu gdy jechałem do pracy po prostu go zabrakło.. Zapomniałem sprawdzić tłoki spuchły i po silniku.. jakieś pół roku później kupiłem silnik od Quadzilla SMC 250. Wstawiłem go (pasował) jednak okazało się że trzeba chłodnicę oleju (silnik 125 był chłodzony powietrzem) Więc gdy już kupiłem wszystko przyszedł czas na odpalenie. A raczej jego brak. Podpiąłem silnik kręci ale iskry nie chce dać. Wymieniłem moduł trzy razy, kable wysokonapięciowe nowe fajki NGK świece oczywiście, solenoid,kupiłem regulator napięć od Hondy CM250, próbowałem z cewka (chinską) zresztą stare cewki niby pokazują wartośći, wyciągnąłem całą wiązke sprawdziłem wszystko - kable mają sygnał ale motor nadal nie pali. Wyczaiłem ostatnio że kabel żółto czarny bodajże który idzie od modułu nie daje napięcia a jest to kabel który idzie na dwie cewki.. Kabel ma ciągłość ale tak jakby modduł nie puszczał sygnału.. Proszę was o pomoc bo lato zaraz minie a ja nigdzie nie pojadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Masz modul od tego quada, czy od Hondy 125 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Masz modul od tego quada, czy od Hondy 125 ?od Hondy CM250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Czy to jest wina tego wszystkiego ? Co jeszcze ewentualnie musiał bym wymienić po zmianie silnika na inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal19885 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Musisz zamontował kompletny układ zapłonowy od Quadzilla SMC 250. Prawdopodobnie elementy z Hondy CM różnią się mimo podobnego wyglądu zewnętrznego, Spróbuj porównać schematy obu instalacji elektrycznych. Cytuj http://www.kredytbialystok.pl/Kredyt hipoteczny, mieszkaniowy, ubezpieczenia. Na zakup mieszkania, budowę domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 a czy da się odpalić silnik bez modułu ? na pych czy coś ? bo troche już w niego wydałem a nie wiem czy silnik wgl sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Nie. Nie da sie odpalic silnika bez ukladu zaplonowego, a jego czescia jest modul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 11 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 (edytowane) Witam was panowie ponownie :) Zakupiłem moduł tym razem od tego quada i dalej lipa.. Nie mam prądu 12v na kablu który idzie od modułu do cewek.. Co może być przyczyną ? dodam że padł mi Solenoid i próby czy jest iskra robiłem od akumulatora.. PS: Moduł z Hondy oryginalnie miał 6 kabelków. Trzy w kostce tej z czterema pinami i trzy w tej drugiej prostokątnej. Moduł z Quada nie ma wtyku na trzy tylko na dwa. W Hondzie na pinie zasilającym CDI był kabel niebieski wyżej biały i pierwszy kabel od stacyjki czarno biały. Edytowane 11 Listopada 2018 przez Goddamnit33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Widzę na aukcji:https://allegro.pl/iskrownik-stojan-honda-cm-cg-125-i6290258538.htmljak wygląda stojan twojej maszyny. Najprawdopodobniej z jednej z 2 dużych cewek idzie sygnał impulsatora na moduł, nie wiem z której, powinno to być widoczne po demontażu kapy. Na moduł powinien wchodzić ten kabel chyba czerwono czarny plus masa zielony kabel. Żółte są od ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Taki właśnie kabelek mam puszczony do modułu.. i dalej nic.. nie wiem o co biega.. Kupiłem regulator od hondy cm250 powinien spółgrać z tym silnikiem bo ponoć silnik od quada który mam to replika CB250 może tutaj coś nie tak ? Męczę się już z tym długi czas.. Bezpiecznik jaki mam w instalacji jest jeden i ma 13 AMP może to za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goddamnit33 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 jakieś pomysły panowie ? Męczę się z tym motorem od cholery czasu.. pieniedzy to pochłonęło wuchtę a ile jeszcze wciągnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Jakie masz napięcie na tym czerwono czarnym przewodzie przy kręceniu rozrusznikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi