Borej Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 - Jakie masz doświadczenie?Honda XL Varadero 125 - 5000km w poprzednim sezonie- Wiek, waga, wzrost?24, 75, 183- Do jakich celów chcesz używać motocykla?30% miasto, 70% turystyka z plecaczkiem- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?5-8k- Ile gotówki masz na sam motocykl?15000 na sam motocykl - koniecznie z ABSem- Jakie motocykle Ci się podobają?Szosowo-turystyczne, sportowo-turystyczne- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?1. Suzuki V-Strom 6502. Suzuki GSXF 650FA3. Honda CBF 600SA4. Yamaha XJ6F DiversionNajbardziej uniwersalny wydaje mi się V-strom, ale do 15k ciężko znaleźć zadbany model z ABSem. Szukam czegoś, na co mógłbym założyć kufry i robić trasy rzędu 500km. Drugą opcją, która najbardziej mi się podoba jest GSXF, ale nie wiem czy spełni wymogi. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 A rozważałeś CBR600F z ABSem? Prosta w ogarnięciu i lekka. 600 lepsza od 650 bo na lepszych komponentach typu zawias i abs. ABS od suzuki jest taki sobie. Honda lepiej odrobiła lekcje w tym motocyklu pod kątem właśnie tego systemu. W cbf i starszych hondach masz znowu beznadziejny ABS. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 dla mnie te "ugłaskane" R4 to zaprzeczenie motocyklizmu, strasznie bezpłciowe, z tej czwórki tylko V-Strom.Jak się nie da kupić ładnego z ABS za 15, to może da się dołozyć 2-3 tyś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Cbr600? Nie będzie miał tam dupnej pozycji? Przecież kolega chce turystyka.Cbf czy xj'ta bardzo fajne na początek. Jeździłem obydwoma i są idealne na początek. Gsx wydaje mi się zbyt ociężały ale to tylko moje 3 grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Cbr600? Nie będzie miał tam dupnej pozycji? Przecież kolega chce turystyka.Ale mam na myśli eFke (PC41) a nie RR. Tutaj pozycja jest normalna ... w miarę wyprostowana. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ale mam na myśli eFke (PC41) a nie RR. Tutaj pozycja jest normalna ... w miarę wyprostowana.Aaa to prawda. Nie pomyślałem o Fce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borej Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Wydaje mi się, że na pierwsze moto wykastrowane 76 KM w CBF będzie lepsze niż 102 KM w CBR. GSXF w takim razie odrzucam ze wzgledu na 250kg wagi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 CBR600F a może VFR? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Nie odczujesz drastycznej różnicy w mocy, a cbf jest wyraźnie gorszym motocyklem pod kazdym względem.Wydaje mi się, że na pierwsze moto wykastrowane 76 KM w CBF będzie lepsze niż 102 KM w CBR. GSXF w takim razie odrzucam ze wzgledu na 250kg wagi :D Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Dla mnie uniwersalny motocykl to enduro turystyczne.W tym przepadku Suzuki V-Strom 650 , no ale to jest tylko tekie moje glosne myslenie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Wydaje mi się, że na pierwsze moto wykastrowane 76 KM w CBF będzie lepsze niż 102 KM w CBR. GSXF w takim razie odrzucam ze wzgledu na 250kg wagi :DPewnie. 76KM to aż nadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Zdecydowanie do turystyki to v-strom. Ciężko nawet znaleźć konkurenta, szczególnie jak jeździłeś małym viaderkiem to gęba Ci się roześmieje, bo poczujesz się jak u siebie w domu :). Mimo że to inna firma to to jest coś jakby odpowiednik viadra w większym litrażu. Szukaj zadbanego egzemplarza i nie kombinuj. Na pewno się nie zawiedziesz na tym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borej Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Po miesiącach poszukiwań rozpoczętych od V-Stroma koło się zatoczyło i prawdopodobnie to będzie mój pierwszy poważny motocykl. Dzięki za podpowiedzi. Jeszcze jedno: lepiej kupić bardzo zadbany sprzęt za 15k bez ABSu czy mniej zadbany z ABSem? 15000zł to górna granica, a ciężko trafić na perełkę z ABSem w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 jak czujesz, dopłata do ABS może Ci się szybko zwrócić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 jak czujesz, dopłata do ABS może Ci się szybko zwrócić...Ja też bym szukał z ABS. Ewentualnie poczekał i dozbierał, albo szukał czegoś innego. Niestety pośpiech nie jest dobrym doradcą w zakupie moto. Z drugiej strony skoro jest decyzja, jest kasa, to chciałoby się już mieć sprzęt a nie czekać i szukać :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi