Mhonzik Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Cześć, jak sobie poradzić z tak poniszczoną pokrywą silnika? Załączam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 to wóz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Malowanie proszkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mmmoto Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nazwę to" zwykłymi środkami" i preparatami będzie ciężko. Jaki to dokładnie model? malowanie proszkowe przyniesie chyba największe efekty, trudno mi jedynie przewidzieć jakie to koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Papier scierny i jazda. Zeby bylo szybciej mozesz kupic spray do usuwania starych powlok lakierniczych, zejdzie tym lakier bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhonzik Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Dzięki Nazwę to" zwykłymi środkami" i preparatami będzie ciężko. Jaki to dokładnie model? malowanie proszkowe przyniesie chyba największe efekty, trudno mi jedynie przewidzieć jakie to koszty.535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Masz dwie opcje - nowa powłoka (czyli lakier proszkowy), albo polerka żywego aluminium. Obydwa rozwiązania mają plusy i minusy. Proszek to jednak farba i jak farba będzie wyglądał. Podpolerowane alu (od ciebie zależy do jakiego połysku) fajnie wygląda, ale trzeba o to potem bardziej dbać - trzeba czyścić. Można próbować położyć bezbarwny ale to dobrze wychodziło tylko Japończykom w fabryce :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojan 2 Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Masz dwie opcje - nowa powłoka (czyli lakier proszkowy), albo polerka żywego aluminium. Obydwa rozwiązania mają plusy i minusy. Proszek to jednak farba i jak farba będzie wyglądał. Podpolerowane alu (od ciebie zależy do jakiego połysku) fajnie wygląda, ale trzeba o to potem bardziej dbać - trzeba czyścić. Można próbować położyć bezbarwny ale to dobrze wychodziło tylko Japończykom w fabryce :)mniej więcej 10 lat temu miałem podobny problem. Zrobiłem to w zimie , w okresie letnim po prostu szkoda czasu. Otóż zdemontowałem pokrywy silnika, wymyłem, odtłuściłem i......zacząłem działać. Czyli pojemnik z wodą, papiery wodne od najgrubszego (180) do najdrobniejszego (2500), potem poler i mnóstwo, mnóstwo cierpliwości a efekt jeśli przyłożysz się do tego będzie powalający. Aluminium można naprawdę wypolerować na przysłowiowe lustro. Niestety nie mam zdjęć z tamtego okresu, ale metodę stosuję do dzisiaj i przynosi efekt znalazłem zdjęcia i wysyłampozdro i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Po polerowaniu i pierwszym wiosennym deszczyku będzie jęczał w stylu "qrwa dlaczego nie kupiłem dekli w chromie" .Nie wiem czy występuja - ale jak są to bierz bez względu na cenę albo oddaj swoje do chromowania . No chyba że traktujesz moto jak eksponat czyli 4h pucowania / 1h jeżdżenia to zdążysz zadbać o polerkę. Też tak kiedyś miałem , teraz myje jak nie widac logo pod robalami. Szkoda czasu :P Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi