Bisior Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam, mam problem z odpaleniem aprili na zimnym silniku a jak odpali to odrazu gaśnie i muszę ja potrzymać na obrotach i rozgrzać. Czy tak powinno być? Czy powinna sobie pyrkac na niskich obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Powinna chodzic na wolnych obrotach.Trudnosci z zapalaniem i brak wolnych wskazuja na zatkany uklad niskich obrotow w gazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Powinna chodzic na wolnych obrotach.Trudnosci z zapalaniem i brak wolnych wskazuja na zatkany uklad niskich obrotow w gazniku.Jak się jużrozgrzeję to trzyma obroty i nie gaśnie A jak odetkać ten układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Objawy pasują do niedziałającego ssania. Tam jest ręczne czy automatyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 W takim razie w pierwszej kolejności to, co zasugerował Adam - gaźnik na stół i dokładne czyszczenie. A najlepiej w myjce ultradźwiękowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tak ,jak pisali koledzy wyżej..gażnik na stół rozebrać na części pierwsze,sprawdzić w szczególności dysze wolnych obrotów,możesz mieć również zatkany jakiś kanał w gażniku,możesz to wyczyścić w sposób jak wcześniej pisano,w myjce ultradzwiękowej,albo tak jak ja robiłem czyli idz po ocet do sklepu za 2 zł,i gażnik przynajmniej dobę musi w nim leżeć.W 90% wypłukuje ten syf ,którego ty nie widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Kurde, ale dopiero co był u mechanika i on czyścił i regulował, wiec co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To,że był u mechanika,nie oznacza,że ten mechanik zrobił wszystko jak należy,są mechanicy i pseudomechanicy. Jedż do niego z reklamacją,albo rób to sam w sposób jak Ci wyżej podpowiedzieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tak ,jak pisali koledzy wyżej..gażnik na stół rozebrać na części pierwsze,sprawdzić w szczególności dysze wolnych obrotów,możesz mieć również zatkany jakiś kanał w gażniku,możesz to wyczyścić w sposób jak wcześniej pisano,w myjce ultradzwiękowej,albo tak jak ja robiłem czyli idz po ocet do sklepu za 2 zł,i gażnik przynajmniej dobę musi w nim leżeć.W 90% wypłukuje ten syf ,którego ty nie widziszZastanowiłeś się, co ocet robi z aluminium gaźnika?!To, że ty tak robisz nie oznacza, że to jest dobra praktyka mechaniczna! Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zastanowiłeś się, co ocet robi z aluminium gaźnika?!To, że ty tak robisz nie oznacza, że to jest dobra praktyka mechaniczna! Żużu77, R12RT '05, CieszynSądzisz,że gażniki są wykonane z czystego aluminum ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Kolego, dobre czyszczenie gaźnika to nie jest moczenie ani nawet gotowanie w occie. Bo i takie metody już widziałem.Za to co roku na wiosnę obserwuję co zostaje na skutek odparowania paliwa zimą. Są to żółty proch, podobny do siarki oraz gumowata substancja, jakby miód lub silikon. Te zanieczyszczenia są nierozpuszczalne w roztworze octu i niemożliwe do usunięcia z kanałów gaźnika. Twoje sposoby to leczenie syfa pudrem a nie porządne i dokładne mycie, poprzedzające właściwą regulację. Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisior Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) A zna ktoś może odpowiedź na to, że jak mam wyłączony silnik i chce odpalić na pych to nie moge bo trzymam sprzęgło i wbijam 2 i jest tak jakby bez sprzęgła koło zablokowane Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Bisior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Kolego, dobre czyszczenie gaźnika to nie jest moczenie ani nawet gotowanie w occie. Bo i takie metody już widziałem.Za to co roku na wiosnę obserwuję co zostaje na skutek odparowania paliwa zimą.Są to żółty proch, podobny do siarki oraz gumowata substancja, jakby miód lub silikon. Te zanieczyszczenia są nierozpuszczalne w roztworze octu i niemożliwe do usunięcia z kanałów gaźnika. Twoje sposoby to leczenie syfa pudrem a nie porządne i dokładne mycie, poprzedzające właściwą regulację. Żużu77, R12RT '05, Cieszyn3 gażniki moczyłem w occie,w tym 2 od garbusa i jeden motocyklowy i było okej.Właśnie dlatego,że syf o którym napisałeś był w kanałach i mechanicznie był niemożliwy do usunięcia. Gość od Garbusa po roku przyjechał do mnie na regulację zapłonu,a gażnik,który mu robiłem pracował bez zarzutu,więc nie rozumiem dlaczego sugerowałeś ,żeby w occie tego nie robić.Oczywiście,że są pewniejsze sposoby,jak myjka ultradzwiękowa,ale wtedy liczył się czas,koszt i dostępność,bo 10 lat temu nie każdy warsztat taką myjkę posiadał. Jesteś w błędzie pisząc,że ocet nie rozpuści tych zanieczyszceń,owszem rozpuści,a gażnikowi nic nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A zna ktoś może odpowiedź na to, że jak mam wyłączony silnik i chce odpalić na pych to nie moge bo trzymam sprzęgło i wbijam 2 i jest tak jakby bez sprzęgła koło zablokowaneSklejone tarcze sprzęgła.Wbić najwyższy bieg, wcisnąć sprzęgło, poruszać pojazd przód-tył, żeby rozłączyć. Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Wilku, widzę, że nie mamy o czym rozmawiać.Aż dziw bierze, że koniem nie jeździsz.Mamy do cholery XXI wiek i nie mieszkamy w Afryce! Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi