Gość Rysiek24 Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 witam wiem ze juz to bylo utwardzal ktos lagi w ecie za pomoca gestego oleju ??? simeringi wytrzymuja ?? czy to cos dalo ?? bo jst to najtanszy sposob lepiej dobrac sprezyny z innego moto ale te sa drogie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 ja wlałem elfa 5W40 i jak narazie przez jeden sezon nic a duzo smigam po polnych drogach. Róznica jest przud zrobił sie twardszy. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEM Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 Ja w sojej wlałem więcej oleju AMORTYZOL i miałem nieciekawą przygode z wyrwaniem simmeringów z goleni (wlałem z deczka za dużo ). Szczerze mówiąc to liczyłem że motocykl bedzie stabilniejszy w zakrętach-->>no i byłem w błędzie. Tak trzepotało mi kierownicą, że szok.Ale jakby pomyśleć nad wlaniem większej ilości oleju z rozsądkiem to efekt napewno byłby lepszy ( bardziej twardy przód oczywiście) pozdro :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 co do sprezyn to pasują od jawy 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterS Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Ja też wlałem więcej amortyzolu (ale umiarkowanie) i jakos simmeringi się trzymają. NA początku stwierdziłem, ze trochę dogiąłem bo przód był dość sztywny , w każdym razie zniknęło "wachlowanie " w zakrętach ale z czasem jakoś sie to uleżało, może olej sie jeszcze rozrzedził czy coś, w każdym razie trochę zmiekł i pod koniec sezonu mam przód dalej całkiem OK. W sumie tanim kosztem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 jak nałałem 5ml wiecej oleju to mi sprezyna odbica siadła !! pozatym jescze usczelnienie na tłoczysku i kilka innych rzeczy w sumie to tanie utwardzanie kosztowało mnie 100 w plecy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 wystarczy sruba M12-14, 2 nakretki i podkladka :mrgreen: na srube wkrecamy nakretke, kontrujemy ja druga, wykrecamy korek w ladze, wkladamy podkladke nastepnie zestaw sruba-nakretki. otrzymujemy wieksze wstepne napiecie sprezyn - efekt mocno zauwazalny w pracy zawieszenia - to tak samo jak przestawianie regulacji amorow z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Cześć!!! Ja przednie zalalem mixolem z hipolem pół na pół i jest spoko, nie dobija mi już, 5cm kraweznika nie poczuje na kierownicy nawet, słychać tylko psyt!!! Wlalem tyle ile napisali w ksiażce "jeżdże motocyklem MZ". Chyba 230 ml, ale mogę źle pamietać. Zimmeringi trzymają już 5000. Tylko jeżdzić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 Czolem! Ja wlalem Castrola 15W40 (silnikowy) i mam duzo twardsze zawieszenie.Zero dobic i naprawde motor juz tak nie nurkuje przy hamowaniu...Tylko ze zimmery po 3 tysiakach zas zaczely sie pocic :|Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 25 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2004 mi sie poca caly czas a szczegolnie prawy spodziewam sie ze juz sa zuzyte lagi bo simery wymienialem 2 razy pewnie gesciejszy olej nie bedzie tak latwo wylazil z lagow przez simery :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi