Januszm Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Nie popadaj w skrajności :) Ja np. lubię gdy nie brudząć się mogę sprawdzić ciśnienie w kołach, dojechać do celu bez błądzenia gdy mi się akurat spieszy, czy też porozmawiać przez telefon gdy zajdzie potrzeba bez zdejmowania kasku, rękawic itp.To wszystko jest możliwe dzięki technice właśnie. A czy starsze sprzęty te z lat 80 np. nie były podobne do siebie? Ty Klaudiuszu z CB 900 fobisz/zrobiłeś cafe racera a nie używasz jej w oryginalnym stanie. Ja też lubię klasyczne stare sprzęty ale wcale z tego powodu nie uważam, że nowe jest gorsze, lubię też nowoczesne sprzęty z tymi wszystkimi gadżetami, które podnoszą komfort czy też bezpieczeństwo, osiągi, kulturę pracy motocykli. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Januszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 No ok, każdy ma swoja opinię. Ja po prostu jestem zmęczony tymi komputerami, telefonami i całą technika nas otaczającą i tyle :D Nawigacja spoko, przydaje się ale wiele razy wywiozła mnie w pole :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Janusz, czy taki wyświetlacz jest bardziej czy mniej trwały od starych zegarów? Piszesz o bezpieczeństwie. Uszkodzenie tego tableta może cię unieruchomić w pizdowicach. Zdajesz sobie z tego sprawę? Ludzki mózg nie jest przystosowany do analizy i przeładowania danymi. Rzut oka na wskazówkę na tle podziałki to jest coś innego niż odczyt liczb, które trzeba jeszcze przetrawić.To zagadnienie tylko z pozoru jest prostsze i lepsze. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Żużul z doświadczenia wiem, że cyfrowy prędkościomierz jest bardziej czytelny od analogowego. Zatem nie teoretyzuj :) Jeśli chodzi o awaryjność, to nawet prosty sprzęt jest w stanie zawieźć w najmniej odpowiednim momencie, chodź nie twierdzę, że czym więcej techniki upakowanej tym większe prawdopodobieństwo, że coś się zepsuje. Jednak jakoś mi to nie straszne, jak się spie... to będzie dodatkowa przygoda i tyle, a na koniec Świata nie mam zamiaru jechać :) PS Właśnie jestem gdzieś na angielskiej wsi, do której dojechałem na klasycznym sprzęcie :) I mam większe obawy czy wrócę niż jakbym dojechał tutaj swoim ex GSem czy też tym nowym z wyświetlaczem TFT :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Po pierwsze - nie Żużul.Po drugie - odłączenie/uszkodzenie licznika unieruchamia pojazd. Po trzecie - nie teoretyzuję.Jak ci wygodnie, to twoja sprawa. Ja cię informuję, że człowiek ma pewne ograniczenia, ale nie dociera. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 He Janusz bawilem sie takim wyswietlaczem w Yamaha Star Venture i mysle ze jest bardziej rozbudowany niz w tym BMW, swietna sprawa zreszta jak i caly motor jazda tym to prawdziwa przyjemnosc, do tej ilosci plastiku jeszcze nie doroslem ale pewnie za rok moze dwa nastepne moto to bedzie ten konkretny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 A wiesz jeszcze tam ustawiaj i włączaj i wyłączaj, Janusz, razem kiedyś jechaliśmy do Borek, pamiętasz? Miałem nawigacje wtedy na Moto, no sorry ale nie sprawdziła się, już nigdy więcej jej nie użyłem, rozpraszała a jak coś chciałem zobaczyć to odrywałem oczy od drogi ........ Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Druga sprawa w BMW moze sie zepsuc :) ale w Yamaszce nie ma prawaA wiesz jeszcze tam ustawiaj i włączaj i wyłączaj, Janusz, razem kiedyś jechaliśmy do Borek, pamiętasz? Miałem nawigacje wtedy na Moto, no sorry ale nie sprawdziła się, już nigdy więcej jej nie użyłem, rozpraszała a jak coś chciałem zobaczyć to odrywałem oczy od drogi ........ Czemu odrywasz oczy od drogi? Nawigacja kieruje cie glosowo w kasku masz sluchawki, no chyba ze nie rozumiesz co mowi do ciebie :)Glosem tez ja ustawiasz i nic nie dotykasz podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Był to model sprzed chyba 10-ciu lat ........... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 aa to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Po pierwsze - nie Żużul.Po drugie - odłączenie/uszkodzenie licznika unieruchamia pojazd. Po trzecie - nie teoretyzuję.Jak ci wygodnie, to twoja sprawa. Ja cię informuję, że człowiek ma pewne ograniczenia, ale nie dociera. Żużu77, Cieszyn, R12RTSkąd masz takie informacje o unieruchomieniu pojazdu z powodu odłączenia licznika? Jakie ograniczenia? Może ty je masz, ja nie zauważyłem żadnych ograniczeń w moim umyśle, podczas odczytywania cyfrowo wyświetlanej prędkości :) Teraz dużo nowych motocykli ma cyfrowe wyświetlacze prędkości. A wiesz jeszcze tam ustawiaj i włączaj i wyłączaj, Janusz, razem kiedyś jechaliśmy do Borek, pamiętasz? Miałem nawigacje wtedy na Moto, no sorry ale nie sprawdziła się, już nigdy więcej jej nie użyłem, rozpraszała a jak coś chciałem zobaczyć to odrywałem oczy od drogi ........ Ja też wtedy miałem nawigację na moto. Był to Garmin Zumo 550, którego sparowałem z systemem Nolan N-com. Działało to świetnie i zawsze się sprawdzało, ekran był czytelny i dodatkowo słyszałem komendy w kasku. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Odepnij licznik w gs to się przekonasz.Ograniczeń nie widzisz bo się przyzwyczaiłeś ale je masz. Dlaczego puszki częściej wymuszają moto a nie tir? Bo postrzeganie jest inne. Poczytaj jak mózg analizuje otoczenie. Cyfrowe wskaźniki to odpowiedź producenta na oczekiwania rynku. Żużu77, Cieszyn, R12RT Edytowane 9 Listopada 2017 przez żużu77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Dlaczego puszki częściej wymuszają moto a nie tir?Jeśli miałeś na myśli samochody ciężarowe, to mogę odpowiedzieć. Ponieważ kierowcy ciężarówek to zawodowcy. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Widzę, że się nie rozumiemy. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Widzę, że się nie rozumiemy. Żużu77, Cieszyn, R12RT To moze zacznij pisac pelnymi zdaniami a nie skrotowym slangiem :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi