kryhol Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam mam taki problem z zębatką rozrusznika, a dokładnie chodzi o to że mam wyłamany żabek na metalowej zębatce.Odpalać można tylko trzeba czasami na biegu przestawić pozycje zębatki.Wrzucam pomocnicze zdjęcie jak to mniej więcej wygląda i teraz pytanie próbować odbudować jakimś klejem typu poxipol, plastelina stalowa, itd?Jak myślicie na jaki klej jest największa szansa w tym wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Żaden klej Ci tego nie wytrzyma... tylko wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie ma takiego kleju. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Idź do dentysty niech wstawi koronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Też się tego obawiałem, ale mam jeszcze jeden pomysł polutować chociaż to może być bardzo trudny zabieg żeby takie coś urzeźbić, mam prawie całe życie za sobą spędzone z lutownicą i podejrzewam ze jest to do ogarnięcia tylko podejrzewam że tego obciążenia to również nie wytrzyma (cyna będzie się wycierać lub pęknie). A jeśli chodzi o wymianę to problem z tymi zębatkami żeby ją dostać. Mógłbym to spróbować urzeźbić z cyny z dodatkiem miedzi, nic mi nie pozostaje jak spróbować, a jeśli się nie uda, będę sobie radził tak jak sobie radziłem z tym do tej pory. Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez kryhol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Też się tego obawiałem, ale mam jeszcze jeden pomysł polutować chociaż to może być bardzo trudny zabieg żeby takie coś urzeźbić, mam prawie całe życie za sobą spędzone z lutownicą i podejrzewam ze jest to do ogarnięcia tylko podejrzewam że tego obciążenia to również nie wytrzyma (cyna będzie się wycierać lub pęknie). A jeśli chodzi o wymianę to problem z tymi zębatkami żeby ją dostać. Mógłbym to spróbować urzeźbić z cyny z dodatkiem miedzi, nic mi nie pozostaje jak spróbować, a jeśli się nie uda, będę sobie radził tak jak sobie radziłem z tym do tej pory. Polutować ??? Stal ?? :laugh: :banghead:Jeśli zębatka ulegnie takiemu uszkodzeniu to się ją wymienia.Nikt się nie bawi w takie druciarstwo,zwłaszcza ,że taki używany element kosztuje kilkanaście złotych....Szukaj osoby,która sprzedaje taki motocykl na części Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez SamotnyWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Też się tego obawiałem, ale mam jeszcze jeden pomysł polutować chociaż to może być bardzo trudny zabieg żeby takie coś urzeźbić, mam prawie całe życie za sobą spędzone z lutownicą i podejrzewam ze jest to do ogarnięcia tylko podejrzewam że tego obciążenia to również nie wytrzyma (cyna będzie się wycierać lub pęknie). A jeśli chodzi o wymianę to problem z tymi zębatkami żeby ją dostać. Mógłbym to spróbować urzeźbić z cyny z dodatkiem miedzi, nic mi nie pozostaje jak spróbować, a jeśli się nie uda, będę sobie radził tak jak sobie radziłem z tym do tej pory.Wolne żarty z cyną i lutowaniem.Chcesz się pieprzyć to naspawaj i pilnik w dłoń...i to zakładam, że ten ząb wyleci wcześniej lub później.Szukaj używki i tyle. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) daj srednicę tego koła i liczbę zebów, może coś uda się dobrać podtoczyć wprasować i będzie jak nówka. http://www.ebay.pl/itm/SACHS-XTC-125-2-Takter-Anlasser-Zwischenrad-Zahnrad-Halter-Freilauf-40-/252031561529?hash=item3aae406f39:g:3wgAAOSwstxU1jE2 prosze....... jak chcesz mi wyslac flaszke to adres dam Ci na pw Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez rybson13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zębatkę jakbym się wysilił to bym znalazł, ale bardziej tu była myśl o reperacji, a jeśli chodzi o lutowanie stali jest to możliwe, ale sam wiem że to będzie mało wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Rzeźba w gównie, albo "półśrodki gwarantują ćwierćrezultaty". "Wysil się" i znajdź inną zębatkę. Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Więc tak będę musiał zrobić, cały czas sobie z tym radzę, a w miedzy czasie poszukam sprawnej zębatki i będzie to trzeba rozebrać, wymienić, poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi