Dżawa50 Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 no to tak.. posiadam bak do charta któryniestety cały jest za*ł kreta, albo jakieś chemiczne środki które wyzerają..Help.. bo składam charta.. ale z taki bakiem to rczej nie pojezdrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 JA bym spróbował elektrolizzę al to tylko hyba by do połowy zadziałałao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Kup śrubek 1 kg wsyp zalej litre wachy i potrzep pare razy i powylewej wache aż do skutku .Lub wode z weża lac lac i jeszcze raz lac potem konkretnie przepłukac benzynką.A nastepnie kup sobie taki mały filterek wsuwany w rurke idaca od baku do gaźnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 ja w jawce mialem cały bak z jakimś szlamem, jeszcze zardzewialyale skutecznie go wyczyściłem rozpuszczalnikiem i garścią kamieni (takie małe marmurki, do czegoś tam ale nie jakiś zwykły żwir czy inny syf)wrzuciłem tam tak z 0,5 kg tych kamyczków i troszke rozpuszczalnikapół godziny zabawy taką grzechotką i bak był czystyedit--> albo mam jeszcze lepszy pomysł, zamiast rozpuszczalinka wlej trochę (lepiej mniej, bo metoda nie przetestowana ;) ) fosolu-mozna kupić za kilka złotych w sklepie chemicznym (hmm są takie? :lol: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Kup śrubek 1 kg wsyp zalej litre wachy i potrzep pare razy i powylewej wache aż do skutku .Lub wode z weża lac lac i jeszcze raz lac potem konkretnie przepłukac benzynką.A nastepnie kup sobie taki mały filterek wsuwany w rurke idaca od baku do gaźnika . (metody śrubek' date=' gwoździ, odpadają..).. [/quote'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 Ale czemu te metody odpadają? Przecież skuteczne i tanie w wykonaniu. Więc czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 12 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 właśnie, nie widzę skuteczniejszej metody niż kamyczki czy śrubki,trzeba sie tylko trochę pobawić z tym a nie patrzeć czy się wyczyścilo co 5 minuti nie lać do baku wody! fuj przecież to obrzydliwe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżawa50 Opublikowano 12 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2004 odpadają z kilku powodów...po pierwsze i najważniejsze.. Nie chce mi sie z tym pie**ol*ćpo 2. robię to w mieście.. a wiecie co by pomyśleli o chłopie co chodzi przed blokiem i trzebie bakiem ;) po 3. Po co mam to robić w sposób starodawny skoro moge (chyba) dać jakiegoś kreta, i będzie po problemie..(bols2, nie wiem jak ty, ale ja nie s*am kasą, i nie będę lał benzyny tylko po to żeby zaraz ją wylać..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 no wiesz, jak ci sie nie chce to moze zostaw ten bak i kup sobie nowy co?a nie trzeba tam lac benzyny tylko cos "benzyno-podobnego"typu rozpuszczalnik, nafta, nie jest to drogie mysle ze 2-3 zł za butelkeaha jak się wstydzisz wychodzic przed blok to zrób to w piwnicy,albo ew. w domu, na balkonie, jest dużo możliwościmy ci podajemy pewny sposób, bo wiesz, kret to jest jednak 98% wodorotlenku sodua to jest dość żrące. nie wiem z jakiego metalu jest bak, ale aluminium ci przeżre na pewnotwój wybór czy chcesz poświęcić pół godziny dla motorka cz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 odpadają z kilku powodów... po pierwsze i najważniejsze.. Nie chce mi sie z tym pier**l*ć po 2. robię to w mieście.. a wiecie co by pomyśleli o chłopie co chodzi przed blokiem i trzebie bakiem po 3. Po co mam to robić w sposób starodawny skoro moge (chyba) dać jakiegoś kreta, i będzie po problemie.. (bols2, nie wiem jak ty, ale ja nie s*am kasą, i nie będę lał benzyny tylko po to żeby zaraz ją wylać..) Ja w swoim własnie tak zrobiłem benzynke poem jeszcze wykorzystałem a rozpuszczalnika nie wykorzystasz chyba ;) Po prostu poczekałem aż sie odstoi i syfu z dna nie lałem .Zrobiłem to w bloku w piwnicy.I nie zapomnij potem o filterku bo do końca wątpie zebys to wyczyscił jakies syfy zawsze w śladowych ilosciach zostaja . Pozdraiwa Bols Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 Dobra jest ropa-lepsza od beny i kamyczki lub śrubki, mogą być gwoździe papiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 13 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2004 Kret nic nie da. Wodorotlenek sodu nie rozpuści takich osadów. Już prędzej Fosol, ale jego tez nie polecam, bo to na kwasie siarkowym (czy fosforowym) - w każdym razie prymitywne. tak jak radza koledzy - środki organiczne (rozpuszczalniki) będa tu korzystniejsze. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio Opublikowano 19 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2004 ja w jawce wzypałem żwiru drobnego bardzo ostro trząsłem w piwnicy ze 3min. Wysypałem, a następnie przepłukałem robą ze 3 razy. Potem na rureczki kranika zrobiłem z bardzo drobnej siateczki (najlepiej z jakiegoś sitka) takie osłonki miało to służyć jako filtr dodatkowy. Następnie na wężyk prowadzący od kranika do gaźnika kupiłem filtr samochodowy i założyłem. Nie mam najmniejszego problemu z bakiem. Żwir masz przed garażami na deptakach itd. Rope możesz kupić po 3 zł literek a 3zł za bak to chyba nie jest dużo. I w bokach masz piwnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi