Jackass Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ile powinna kosztować wymiana sprzęgła w w takiej beemce u mechanika??Obdzwoniłem kilka warsztatów i ceny są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 tyle, ile jesteś skłonny zapłacić. różnice zapewne wynikają z a/ dostępności części dla mechanika, osoby zorientowane mogą znaleźć znacznie taniej niż oficjalne źródło, b/ umiejętności przeprowadzenia wymiany, niektórzy (jeden z moich byłych mechaników) potrafili do tego celu rozebrać pół motocyklajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 tyle, ile jesteś skłonny zapłacić. różnice zapewne wynikają z a/ dostępności części dla mechanika, osoby zorientowane mogą znaleźć znacznie taniej niż oficjalne źródło, b/ umiejętności przeprowadzenia wymiany, niektórzy (jeden z moich byłych mechaników) potrafili do tego celu rozebrać pół motocyklajsz No inaczej tam tego nie zrobisz. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Takiej odpowiedzi było mi trzeba. Mogę spoczywać w spokoju. Pytanie do tych co to robili lub do mechaników. Wiem, że tanio nie będzie, ale chcę się zorientować ile. 500? 1000? 1500?Mowa o robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 500 to uczciwa kasa. Masa roboty, trzeba zwalić cały tył i skrzynię biegów. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Robiłem taką operację w moim 1200. Po przyjacielsku kosztowało mnie to butelczynę Jacka D. Ale roboty jest dużo. 5 stówek to dobra cena. Jak już będziecie w środku to powymieniać simmeringi pod sprzęgłem i z przodu skrzyni. Zweryfikować wałek sprzęgłowy i wysprzeglik. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 500 to uczciwa kasa. Masa roboty, trzeba zwalić cały tył i skrzynię biegów. moją rs-kę widziałem rozkręconą na sprzęgle, z połówką ramy i całym tyłem podniesionym jak na zawiasie w górę. dlatego pisałem o umiejętnościach serwisowych. ale znam się słabo na tym, to nie dyskutujęjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jak dla mnie to nie umiejętności tylkodroga na skróty. Do wymiany filtra powietrza bak można zdjąć lub unieść - jak jest wygodniej? Ale ja nie dyskutuje,nie każdy robi jak chce byle zgodnie ze sztuką :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Świetny film instruktażowy. Roboty dużo. Rozbrajanie całego tyłu ramy zamiast uniesienia go było by totalną głupotą. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi