grizzli Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Spadek napięcia poniżej 10 volt w czasie pracy rozrusznika oznacza problem, tak mocno napięcie nie powinno spadać. Sprawdziłbym kondycję aku oraz połączenia głównego przewodu prądowego, jak również przewodu masowego. Czasami przyczyna jest banalna-slaby styk na klemach lub na masie.To, że napięcie na aku bez obciążenia jest właściwe, nie oznacza, że aku jest sprawne. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Kolego Grizli, użytkownik raczej nie mierzył napięcia na rozruszniku tylko na klemach aku. A jak tam jest mniej niż 10 to wg mnie aku kona.I żadne połączenia, zimne luty, ani masa lub jej brak ;) nie mają wpływu na taki spadek NA KLEMACH. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Mozna to latwo zbadac.Zmierz napiecie na aku na niepracujacym silniku po wl;aczeniu swiatel, poczekaj przez 15 min i znowu zmierz napiecie ( swiatla dalej zapalone ).Jak spadnie ponizej 12V to aku do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Kolego Grizli, użytkownik raczej nie mierzył napięcia na rozruszniku tylko na klemach aku.A ja właśnie o tym piszę. Kto ma pojęcie o elektryce, zrozumie. ;) Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 No i doczekałem się że mój aku odmówił współpracy. Co ciekawe to że jak podłączyłem zewnętrzny aku prosto do klem mojego to nie mogłem odpalić, a jak podpiąłem do kabli idących do rozrusznika to odpalił jakby nigdy nic. Dodaję że wszystkie styki/połączenia mam wyczyszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zwarcie na celach obciąża drugi aku dlatego jak sprawdzać to na innym aku bez podłączenia starego. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi