-MANY- Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Wymieniłem u siebie w VFRCe 800 FI zebatki na Sunstara i łańcuch na Dida ZVMX. Motocyklem po wymianie zestawu jeszcze nie jeździłem. Jak teraz chciałem ustawić naciąg to różnica w naciągu dochodzi do ok. 3 może nawet 4 mm. W jednym miejscu łańcuch dochodzi z lekkim oporem do ślizgu wahacza, w innym luźno. Czy w nowym zestawie to normalne? Czy jednak nie powinno być żadnej różnicy w naciągu? Zebatkę tylną próbowałem wycentrować na piascie i np. w pionie: u góry i u dołu na łączeniu zebatki z piasta wchodzi szczelinomierz 0.17, a w poziomie z obu stron wchodzi luźno 0.05 (0.1 nie wchodzi). Po równo nie idzie ustawić. Chyba żeby jeszcze raz ją odkręcić i próbować obkręcąc, może w innym położeniu, bylaby mniejsza różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Spotkałem się z tym, że wadliwa byla zębatka na kole, i to ona była przyczyną takiego stanu rzeczy. Po wymianie zębatki na inną wszystko wrocilo do normy. Na nowym napędzie luz w każdym miejscu powinien być taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 jajowatość wałka zębatki zdawczej? sprawdź jak się zachowuje sama przednia zębatka bez łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 A sprawdzałeś zabieraki? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi