KLAUDIUSZ Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Dziekuje Cosmoo :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) MOIM ZDANIEM (tak zapraktykowałem) kup jakąkolwiek markową (mam taniego karchera), a potem idź do gościa który prowadzi myjnię i kup od niego liter płynu do nabłyszczania. ( W hurtowniach to chyba specyfik po mini 50L dostępny).W zasadzie każda myjka ma zbiorniczek na płyn i tam na koniec to wlej. Moja praktyka to:-delikatnie zlać moto wodą na przynajmniej minutę przed myciem-umyć dyszą z 30cm, a co nie idzie dotknąć gąbką, nie bliżej -plamy asfaltu (smoły z naszych super dróg) zmyć tłuszczem lub zmywaczem poligraficznym (mieszanina benzenu, ksylenu i toluenu) -wlać do zbiorniczka odtłuszczacz (ja używam płyn do naczyń - ale nie stosować bo patent) i umyć moto, potem wężem bez myjki, wolnym ciekiem opłukać powoli. -zapodać myjkę z nalanym do zbiorniczka płynem do nabłyszczania z myjni i zostawić-wytrzeć lusterka i owiewkę i koniecNajbliższe 2 tygodnie to tylko komary z owiewek ścieramy, reszta lśni.Pozdro Edytowane 15 Lutego 2019 przez wiciu_r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Ja używam taniego Black&Decera i jestem bardzo zadowolony. Kosztował 350 zeta i działa już 2 rok. Myje nim wszystko, auta, moto, kostkę i co tylko jeszcze potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Ja zajeździłem już 2 tanie myjki i kupiłem w końcu "średniego" Karchera 5/11C z serii PRO z mosiężną głowicą i jest git! Używam go do mycia samochodów, motocykli, sidingu na działce, dachówki bitumicznej, drewnianego tarasu, ze specjalną obrotową szczotką kostkę na podjeździe, z przystawką do piaskowania na mokro czyści wszystko czego sama woda nie daje rady :biggrin: Podstawowa sprawa - ZAWSZE filtr do wody! Nie macie pojęcia jaka ilość szlamu gromadzi się w szlauchu, który leży chwilkę na słońcu.No i jeśli grat stoi w nieogrzewanym garażu - na zimę trzeba dokładnie wylać wodę bo żeliwne/plasikowe/mosiężne odlewy popękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Hmmm.....mam Karschera ale już z dwa razy naprawiany ........ ale w sumie to pracownicy używają więc pewnie nie szanują :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A jak szukać tej piany czy rego srodka do mycia? Jaki najlepszy? Bo tozumiem ze po prostu koncoeke ze zbiornikiem musze miec i tyle Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKlod w myjce Karcher powinienes miec zbiornik na plyn, pistolet do mycia mialem z dysza regulowana, pewnie i Twoja taka jest, bylo +/- zakrecasz dysze na minimum i idzie piana malym cisnieniem po wlaniu plynu do zbiornika w maszynie. Ja uzywalem Karcher oryginalnego, sa napewno i inne dobre, ja tego mialem pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 No musze sie tym pobawić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Co nie zmienia faktu, że jak mam rozwijać przewód i bawić się z tym ciśnieniowym (sztywne cholerstwo i nie chce się układać) to wolę podjechać 200metrów na myjnię.Podobnie z odkurzaczem garażowym, przydaje się jak trzeba garaż sprzątnąć, ale jak mam odkurzać auto to znowu wygrywa lenistwo i na myjni samoobsługowej odkurzam za dwa złote :biggrin: spróbuj na przeciętnej myjni samoobsługowej umyć podwozie , silnik , albo np maszynę budowlaną czy quada na którym leży pół metra gliny -zaraz jakiś cieć wyskoczy i cię obrzeza Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Bo sie ciulu na stanowisko dla Tirów wjeżdża i tam myje z gliny Kuady i inne ....... a jak nie ma dla Tirów to sie myje w domu :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkoo Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) spróbuj na przeciętnej myjni samoobsługowej umyć podwozie , silnik , albo np maszynę budowlaną czy quada na którym leży pół metra gliny -zaraz jakiś cieć wyskoczy i cię obrzezaDlatego ja zainwestowałem w taką. Co prawda są lepsze, ale mnie wystarcza. A przy okazji mam spokój i nie musze się użerać z nikim na myjni, że za długo myję albo jak można tak pojazd zabrudzić :) dodam, że do najbliższej myjni też mam kawałek drogi Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez jeszua spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandziorz Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja posiadam Karcher HDS 790C i polecam.Do tego mam pianownicę, i lancę 2m. Grzeje wodę bez problemu na zwykłą ropę. Mało awaryjny model. Serwis bez problemu jak chodzi o części zamienne. Tu filmik z spłukiwania ciepłą wodą. Zero zacieków i nie trzeba biegać z ręcznikami czy mikrofibrą. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez gandziorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi