lech N Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A wtedy laweta i na parking policyjny, który jest najdroższy z możliwych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chico Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 jak mi zabrali dowód za ciemne szyby i jeździłem na ich pokwitowaniu to przy kontroli chcieli dowalić 300pln za to że ich olewam i nie ściągnąłem folii, skończyło się na 100plnpowodem ich wkurwienia był fakt, iż pokwitownaie miałem bez daty ważności tegoż papierka, a to oznacza że nie mogłem się nim w ogóle poruszać - czyli podaczas kiedy mi zabierali dowód teoretycznie nie mogłem odstawić samochodu nawet pod dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Bez moralizowania to przeczytaj sobie to i zastanow sie glebiej, co zrobi ubezpieczyciel gdy dojdzie d wypadku pojazdem ktory nie mial prawa byc na drodze publicznej http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/72015-niszt-kombinirent-dzieciaki/ :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Bez moralizowania to przeczytaj sobie to i zastanow sie glebiej, co zrobi ubezpieczyciel gdy dojdzie d wypadku pojazdem ktory nie mial prawa byc na drodze publicznej http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/72015-niszt-kombinirent-dzieciaki/ :crossy:Dokładnie! Zresztą uważam, że będzie miał rację. Bo niby dlaczego jednych przepisy mają obowiązywać a inni mają je sobie olewać? Poza tym michoa zachowuje się tutaj jak Punckbaster w pewnym słynnym wątku - co kogo obchodzi czy dla kierującego 180 zł to dużo czy mało? Stać cię - jeździsz, nie stać- nie jeździsz. A to nie jest kwota nie do zarobienia. A w kwestii moralizowania to jest to forum dyskusyjne a nie przytakujące założycielowi wątku. Powyższe zaś jest moim głosem w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) ziggi to przepraszam -chciałem się przypierdolić bo myślałem że gadasz bo gadasz jak w temacie o samochodach ale masz rację, przepraszam ... Teoretycznie nie mogą wtedy stwierdzić braku przeglądu, ale jak się uprą to stwierdzą. Brak przeglądu podobno mogą stwierdzić nawet jak nie masz dowodu , dlatego zatrzymany nie kombinowałem -jak diagnosta robi przegląd to wbija go w jakąś tam bazę która dla policji jest dostępna , jak chcą to sprawdzą przez radio i wiedzą czy masz czy nie i kombinowanie na zsadzie ,,zapomniałem dowodu'' nic nie da a jak wiesz że nie masz przeglądu a raczej tak jest to działasz na swoją szkodę bo cwaniakowaniem jeszcze pogorszysz swoją sytuację bo ich wkurzysz ..... Jak nie funkcjonowała ta baza kilka lat temu to się mówiło że nie masz dowodu , 50 zł za brak dowodu , 50 zł za brak kwitu z oc , i tyle chyba że się uparli i przetrzepali auto pod kątem technicznym i coś znaleźli to mogli wezwać lawetę , ja tak lublinem prawie rok na fuchy u takiego prywaciarza śmigałem , jak mnie zatrzymali to łzy i panie w domu bida blebleble , 100 zł dali za brak dowodu i oc i jechałem dalej ( stary płacił , miał to wkalkulowane w ryzyko chyba nawet zbytnio się nie wku**iał jak mu przyniosłem :D ) , i tak ze 2 razy dopiero jak mnie capli że kołami szorowałem o błotniki i jechałem przeraźliwie dymiąc chyba 30 km/h( nie chciał więcej ) to jak wyczytali w WZ -ce że wiozę 4 tony miału a auto ma tonę z hakiem ładowności , to już lecieli na grubo , łyse opony ( z tyłu balon się zrobił jeszcze od zewnętrznej strony taki cycek wystawał a w środku już dętka była :D ) wyciek wody z chłodnicy ( dziurawa była bo stasiek po pijaku w drzewo zasadził a stary stwierdził że przy takim wycieku nie warto robić bo zaraz złom go czeka a daleko nie jeździ no i mineralki dolewałem albo z rowu bo jak był gorący dosyć szybko leciało ) oleju ( miska -silnik trochę kapało ) i pół obrotu luzu kierownicy ( maglownica miała dosyć tego wożenia kostki brukowej, mnie tam nie przeszkadzało , w starze miałem większy ale to strasznie ich rozsierdziło i podobno to strasznie niebezpieczne ) i dostali atak szału , po nudnym wykładzie na temat ilu ludzi mogłem zabić przyjechała duża laweta i zabrała lublina a ja z kapcia do domu :D swoją droą ciekawe czy laweciarz nie złamał prawa ładując tak przeładowane auto bez zdjęcia ładunku na lawetę ( duża laweta na starze 1142 ) , ale ja tam mściwy nie jestem w sumie nie moje :D A wtedy laweta i na parking policyjny, który jest najdroższy z możliwych . koszt parkingu i holowania musi być masakryczny skoro stary nawet go nie odebrał z parkingu nigdy.....Wtedy lublin nawet na kilogramy był pewnie lekko z 1000 zł wart , czyli koszt parkingu i holowania były wyższy :D ? I tak wszystko się dobrze skończyło , mogli mnie w kamazie albo eurotrakkerze 8x8 capnąć a ja nawet C nie mam o przewozie rzeczy nie wspomnę pewno potem bym poszedł siedzieć...... powodem ich wkurwienia był fakt, iż pokwitownaie miałem bez daty ważności tegoż papierka, a to oznacza że nie mogłem się nim w ogóle poruszać - czyli podaczas kiedy mi zabierali dowód teoretycznie nie mogłem odstawić samochodu nawet pod dom ja dostałem ważne 3 dni z tego co mi tłumaczył milicjant przez 3 dni mogę się legalnie poruszać na tym pokwitowaniu bez dowodu rejestracyjnego bo to jest niby żeby dojechać na przegląd ogólnie dziękuje wszystkim za wypowiedzi na temat , człowiek wie na czym stoi dzięki Edytowane 23 Stycznia 2017 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 niestety zasmucę ks -ridera którego każda klęska Polaka zachwyca , nie trzeba przerejestrowywać Do odbioru odemnie chciała , dowód osobisty , zaświadczenie z przeglądu , umowy kupna sprzedaży, aktualne OC ( nie wiem czy ich brak wiedzy czy tak każą przepisy , dla mnie to nie był problem więc nie dyskutowałem) podpisałem kwit że odebrałem , zaświadczenie z przeglądu zostało u nich , resztę mi oddali .... minus jest taki że trzeba jeszcze raz jechać do diagnosty po stempel i z tego co mówiła babka legalnie nie można tego zrobić pojazdem któremu zabrali dowód, bo wydział komunikacji oddaje dowód ale zabiera zaświadczenie o przeglądzie i w razie kontroli dalej masz dowód bez wbitego przeglądu technicznego , dla mnie to nie problem kiblem pojadę :D Żeby nam się ks-rider nie załamał że polaczkom się coś udało dodam na pocieszenie że przerejestrowanie odwlekłem tylko o rok -będzie to ostatnia pieczątka z przeglądu jaka zmieści się w dowodzie , potem czeka mnie wymiana dowodu i wtedy się już od przerejestrowania nie wymigam z tego co mi wiadomo. przegląd kosztował jak normalny w terminie , przy odbiorze dowodu nic nie płaciłem......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) ks- riderowi to kolo doopy lata jak widzi takich milionerow ( na Auto stac, na przerejestrowanie juz nie :icon_mrgreen: ) ktorzy kombinuja jak kon pod gore a potem po forach pytaja co mam zrobic i w hajdawery ze strachu sraja. Nic tylko mentalnosci pogratulowac :icon_mrgreen: Moze jedz znowu na wyspy i dorob :icon_mrgreen: :crossy: Edytowane 30 Stycznia 2017 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 niestety zasmucę ks -ridera którego każda klęska Polaka zachwyca , nie trzeba przerejestrowywać Do odbioru odemnie chciała , dowód osobisty , zaświadczenie z przeglądu , umowy kupna sprzedaży, aktualne OC ( nie wiem czy ich brak wiedzy czy tak każą przepisy , dla mnie to nie był problem więc nie dyskutowałem) podpisałem kwit że odebrałem , zaświadczenie z przeglądu zostało u nich , resztę mi oddali ....Że co ku*wa? Dlaczego Ci sama nie wbiła przeglądu w dowód? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Że co ku*wa? Dlaczego Ci sama nie wbiła przeglądu w dowód?Bo to robi diagnosta, który wystawił zaświadczenie. Urzędniczka powinna zrobić ksero zaświadczenia o przeglądzie i dać go wraz z dowodem właścicielowi. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 No i po sprawie. Za nieprzejestrowanie pojazdu nie ma sankcji, mimo tego ze jest taki obowiazek. Najwazniejsze jest to by miec wazne OC zawarte na aktualnego wlasciciela, czyli tego ktory kupil auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Bo to robi diagnosta, który wystawił zaświadczenie. Urzędniczka powinna zrobić ksero zaświadczenia o przeglądzie i dać go wraz z dowodem właścicielowi.Ale jak kupujesz, rejestrujesz i dostajesz swój dowód, to jakoś kuźwa może ten przegląd wpisać?Moim zdaniem urzędniczka może i wręcz powinna wpisać przegląd do dowodu i wtedy niech se zatrzymuje zaświadczenie od diagnosty. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Ale jak kupujesz, rejestrujesz i dostajesz swój dowód, to jakoś kuźwa może ten przegląd wpisać?Moim zdaniem urzędniczka może i wręcz powinna wpisać przegląd do dowodu i wtedy niech se zatrzymuje zaświadczenie od diagnosty. Pamiętaj, że cała sytuacja (zatrzymanie dowodu) powstała z winy właściciela dowodu. Przy przerejestrowaniu, wymianie dowodu pobierana jest opłata. W tym przypadku nie. Chociaż z mojego punktu widzenia też wolałbym, żeby urząd to robił. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piracik Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) witam milicja zatrzymała mnie do rutynówki i zabrali mi dowód a wystawili pokwitowanie , powód zatrzymania dowodu brak badań technicznych. Badania powiedzmy że zrobię , szczerze to nawet jeszcze nie wiem gdzie mam ten dowód rejestracyjny odebrać ( podobno mój wydział komunikacji ) ale słyszałem plotę że jeśli nie jestem właścicielem pojazdu widniejącym w dowodzie to przy próbie obioru dowodu wydział komunikacji nie wyda mi dowodu tylko zmusi mnnie do przerejestrowania pojazdu -prawda czy fałsz ? W dowodzie jako właściciel jest jakaś babka która była chyba 5 właścicielem wstecz tego pojazdu( 3 czy 4 umowy mam od właściciela w dowodzie do mnie ) , termin 30 ni minął pół roku temu , i jak będzie teraz ? nie da się po prostu tego dowodu odebrać i jeździć dalej ? U mnie wydział komunikacji to ciężka komuna, ostatnio mnie stamtąd ochrona wyprowadziła grożąc policją , nie mam cierpliwości do bab które jeszcze pamiętają jak dinozaurom taczki rejestrowały i często gęsto gówno wiedzą o przepisach więc pytam na forum żeby nie wpędzić się w maliny ........ pozatym przerejestrowanie prawie 200 zł kosztuje szkoda mi kasy i w sumie nie mam tyle w tym miechu a dla mnie to tam wszystko jedno kto i co jest w dowodzie .......na pokwitowaniu policyjnym jest powód zatrzymania brak badań technicznych a nie niezgodność danych w dowodzie z stanem faktycznym , ma wydział komunikacji prawo zmusić mnie do przerejestrowania nie wydając dowodu ? z góry dzięki za pomoc Uważam że każdy powinien posiadać ważne badanie techniczne i ubezpieczenie pojazdu dla własnej odpowiedzialności.Dokumenty muszą być w porządku i nie ma dyskusji.A co do wydania dowodu z niezgodnością danych w dowodzie, to najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio w wydziale komunikacji.Tam pracują osoby które mimo wszystko będą wiedzieć czy takowy dowód mogą wydać bez przerejestrowania. Edytowane 4 Lutego 2017 przez piracik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi