ghostriderr Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jestem Łukasz i witam zacne forum .Posiadam dwa motocykle typu chopper . Pierwszy to mój motocykl suzuki boulevard vz800 m800 drugi to motocykl mojej żonki yamaha virago 125 . Oba motocykle będą przerabiane przez zimę na bobbery i w związkuz tym chciałem zapytać obecnych tu fachowców :1.Suzuki boulevard vz800 m800 jak wymienić oponę tylną na szerszą ? Z tego co już wyczytałem to będę musiał wymienić felgę czy to prawda ? Nie chcę poszerzać wachacza .Obecnie mam oponkę 170/80/15 .Z tego co mierzyłem obecnie może wejść max 200 szeroka.Jak to zrobić ? Wiecie może z czego by tam można włożyć felgę ? Dodaję ,że mój motocykl to prawie to samo co suzuki volusia 800 ? Moto ma wał kardana .Felgi aluminiowe2.Yamaha virago 125 .Tutaj sprawa jest chyba troszkę bardziej prostsza . Oponka w tyle to 130/90/15 tam maksymalnie powinno zmieścić się 160 szerokości . Czy też muszę zmieniać felgę ? Jak tak to jaka tam podejdzie i z jakiego motocykla ? Felgi szprychowe .Reasumując zależy mi na zmianie w obu motocyklach o 2 cm szerokości .Tak wiem ,że trakcja się zmienia i tysiąc przeróżnych możliwych problemów typu moto się kładzie w zakręty.Nie ..nie ma podobnego tematu w wyszukiwarce a jeśli jest to nie uzyskam dzięki niemu odpowiedzi na moje pytania .Temat raczej popularny a mimo to ciężki .Bardzo proszę o pomoc .Dziękuję z góry .Pozdrawiam gorąco .Pomocne linkihttp://www.delta-custom-bikes.de/sites/delta_plus/Kits_Parts/Suzuki/M800/breitreifen_M_E.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 jak koła są ze szprychami wystarczy kupić szerszą obręcz i oddać do przeplecenia. Tylko pewnie potrzebne będą inne szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostriderr Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Gdzie mogę taką obręcz dostać ? Gdzie mogę dostać takie szprychy ? Na wiadomym portalu pustka w tym temacie .Myślałem , że wystarczy całe koło wymienić od innego motocykla w przypadku virago 125 . Widocznie się myliłem .A jak się ma sprawa odnośnie boulevarda ?Nie chiał bym kupować czegoś takiego http://www.delta-custom-bikes.de/sites/delta_plus/Kits_Parts/00_images_Delta_Ergaenzung/suzuki_M_C_800/17.html gdyż pewnie kosztuje pół miliona złotych i trzeba czekać 3 lata na przesyłkę z guantanamo :) Dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 link nie działa. Ja tylko podsunąłem pomysł ale nie słyszałem aby ktoś to robił z cruiserach. NIe wiem ile tam miejsca itd. W supermoto tak sie robi, i zasadą jest aby została piasta oryginalna lub pasujący zamiennik. Resztę idzie załatwić obręczą i szprychami. 4,25 nawet do 5,5 się poszerza.Najlepiej znajdź kogoś kto się zajmuje przeplataniem kół i on będzie wiedział najlepiej. Bo nie jest to prosta sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostriderr Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Czy na prawdę nit nic na ten temat nie wie ? Przecież na każdym zlocie jest multum poprzerabianych motocykli nawet stare złomy i wątpię by to był taki ciężki i drogi temat skoro mają to w różnych cenowo motocyklach . Nikt nie wie jak można wymienić koło na szersze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Przeciez Niwy wszystko wytłumaczył. Piasta zostaje oryginalna. Obręcz kupujesz od takiego moto które ma według Ciebie odpowiednio grubą oponę, oddajesz wszystko do warsztatu który ogarnia przeplatanie i wsio. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostriderr Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) No niby tak ale temat ogólnie nie jest wymyślony z kosmosu myślałem ,że coś gotowego macie np .z jakiego moto podejdzie ta obręcz? Gdzie zrobią taką usługę z okolic Katowic i przede wszystkim jak wygląda sprawa w suzuki vz 800 ? To to samo co volusia 800 czyli bardzo popularny motocykl . wychodzi mi na to że muszę mieć 15 rozmiar obręczy i 4" ewentualnie 4,5" szeroka i szukam od 3 dni po całym necie i nigdzie nie ma takiej obręczy .Wymyśliłem ,że wezmę obręcz z virago 535 tam siedzi standardowo oponka 140 więc 150do 160 powinna wejść .Obręcz to również 15 rozmiarowo co o tym myślicie ? Niestety będzie to używka raczej i problem jest ,że na tej feldze pisze 3.00 z tabeli powyżej umieszczonej wynika ,że była bo to jednak zła felga tak ?Odnośnie virago125 myślałem nad kupnem całego koła od virago 535 .Tam jest oponka 140 więc pewnie i 150 podejdzie i to by tak wystarczyło obręcz to również rozmiar 15 i oba motocykle maja po 40 szprych wszystko pasuje poza jednym ,że na feldze z virago 535 jest napis 3.00 a tam jest 140 opona więc to się kłuci z tabelą powyżej , więc coś tu jest nie tak ? Tylko co ? Błąd w tabeli ? Przecież yamaha raczej wie co robi :) Edytowane 1 Grudnia 2016 przez ghostriderr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Najlepiej jakbyś się zapytał kogoś kto zajmuje się szprychowaniem, ale mnie się wydaje że możesz dać obręcz o większej średnicy. To tylko kwestia dobrania szprych o odpowiedniej długości. Ale z drugiej strony mogę się mylić. Generalnie nie wygląda to na aż tak popularny temat żeby ktoś dał Ci gotowca. Musisz przetrzeć szlaki ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) felga od syreny - wycinasz środek, robisz otwory i przeplatasz :D Edytowane 1 Grudnia 2016 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi