samolot Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Zawsze zostaje mi po wymianie oleju w motocyklu około litr w bańce i owy litr wędruje do skutera 4T.W samochodach też często mi zostaje - raz litr raz mniej.Gdzie te oleje mogę z powodzeniem (bez druciarstwa) zastosować żeby być "eko".Silnik kosiarki spalinowej myślę że będzie ok, może prowadnica piły łańcuchowej czy nie za bardzo? Gdzie jeszcze można użyć w otoczeniu domowym tych resztek olei? Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Wszystkie oleje są mieszalne ze sobą (silnikowe) i możesz je nawet lać do auta. Jak nie auto to właśnie wszelkie maszyny. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Zawsze zostaje mi po wymianie oleju w motocyklu około litr w bańce i owy litr wędruje do skutera 4T.W samochodach też często mi zostaje - raz litr raz mniej.Gdzie te oleje mogę z powodzeniem (bez druciarstwa) zastosować żeby być "eko".Silnik kosiarki spalinowej myślę że będzie ok, może prowadnica piły łańcuchowej czy nie za bardzo? Gdzie jeszcze można użyć w otoczeniu domowym tych resztek olei?Jeśli zostaje Ci po wymianie w samochodzie, to zostaw na następną wymianę. Zakładając że wymieniasz częściej niż raz w roku, to po otwarciu nie powinna mu się stać żadna krzywda w tym czasie. Do łańcucha piły możesz użyć z powodzeniem, ale nie będzie to w żadnym wypadku EKO :wink: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Tylko czy silnikowy olej nie skróci życia prowadzący i łańcucha pilarki w stosunku do oleju dedykowanego? Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Żartujesz? Na łańcuchu nie zdążysz zauważyć, bo u tak się skończy szybciej, a prowadnice to i wodą można smarować. Te dedykowane są mniej szkodliwe dla środowiska, ale w ogóle to nie są oleje jakiejś szczególnej jakości. 5l za 25 zł? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie zawsze czeka do następnej wymiany. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie na dolewkę i raczej nie czeka długo :biggrin: Ale to się wkrótce zmieni :bigrazz: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi