flas Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 No I co? Wyjazd jeszcze aktualny? Czy jednak rezygnacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Wyjazd już nieaktualny, tzn. zakończony ;) Wróciliśmy w piątek wieczorem. Udało się zobaczyć prawie wszystko co zaplanowaliśmy, a nieraz nawet więcej.Jak będę miał chwilę czasu, postaram się napisać relację i wrzucić trochę zdjęć.Tymczasem parę fotek:Niestety, z uwagi na ograniczenia forum nie jestem w stanie wrzucić więcej zdjęć. Edytowane 4 Września 2016 przez Motocyklista na motocyklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeza Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Cieszę się, że podróż przebiegła szczęśliwie :), i czekam na fotki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_Palma Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Dobrze znajome miejsca :) piękne foty...... Czekamy na relacje. Na pewno było mnóstwo przygód :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flas Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Miałem się coś spytać he he, ale już nieważne :)A jam tam trafiła pogoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_Palma Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Dotarłes do El-Aaiun w Saharze Zachodniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 A jam tam trafiła pogoda? Generalnie do pogody mamy szczęście - podczas wyjazdu z Polski niewielka mżawka, a potem pięknie...W Maroku - wiadomo - ciepło. Rekord to 48 stopni (w cieniu). Potem nie wiem, bo zakupiony przed wyjazdem termometr elektroniczny wyzionął ducha ;) Dotarłes do El-Aaiun w Saharze Zachodniej?Tak - wrażenia niesamowite. Jedziesz 100 - 150km a tu nic... i nic... i nic...Uważam, że Sahara Zachodnia to jedno z najciekawszych doznań w Maroku.I do tego b.tanie paliwo - ok. 2,70zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_Palma Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Tam zawróciłes czy jechałeś dalej? Stacje benzynowe są w rozsądnej odległości miedzy Tan-Tan a El-Aaiun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dojechaliśmy jedynie do El-Aaiun i potem odwrót. Z paliwem nie ma problemu, choć nie należy grymasić. Ja tankowałem, gdy w baku miałem jeszcze zapas na ok. 200km. Po drodze z Tan - Tan do El-Aaiun jest miasteczko Tarfaja, gdzie spaliśmy i tam jest stacja.Nawet w motocyklach z bardzo niewielkim zasięgiem nie powinno być problemu. W ostateczności przy wielu zabudowaniach po drodze widziałem powywieszane 5-litrowe bańki z paliwem na sprzedaż. Przygotowując się do podróży czytałem, że ludzie tankowali w takich miejscach i paliwo było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Hm... no to wygląda na to, że strzeliliśmy bardzo podobną trasę w prawie identycznym czasie... ;) Mieliście przygody na Saharze Zachodniej? Jakieś dziwne pytania od spotkanych "przypadkowo ekologów"?? ;) Edytowane 20 Września 2016 przez FIS Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Hm... no to wygląda na to, że strzeliliśmy bardzo podobną trasę w prawie identycznym czasie... ;) Mieliście przygody na Saharze Zachodniej? Jakieś dziwne pytania od spotkanych "przypadkowo ekologów"?? ;) O widzisz! Szkoda, że nie zgadaliśmy się wcześniej - może pojechalibyśmy razem ;) Na Saharze Zachodniej poza częstymi kontrolami marokańskiej policji, wszystko było ok - żadnych przygód.Chyba, że nie zrozumiałem pytania :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Jak wiadomo drzewa, rośliny dają tlen, czy na pustyni ciężej się oddycha? FAJNA wyprawa. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Jak wiadomo drzewa, rośliny dają tlen, czy na pustyni ciężej się oddycha? FAJNA wyprawa.Zupełnie nie zauważyłem czegoś takiego. Nieraz było trochę "ciężej" jak słonko przygrzało, a wiatr chłodził niczym bryza z rozgrzanego piekarnika :wink:Ale ogólnie bardzo przyjemnie. Jak patrzę za okno chętnie bym już tam wrócił... A propos tlenu - nawet w powietrzu wydychanym z płuc, pomimo, że wydaje nam się, że jest już pozbawione tlenu (organizm każe robić wydech) tlenu jest kilkakrotnie więcej niż potrzebujemy do oddychania. O tym, że robimy wydech decyduje nie zbyt mała ilość tlenu w powietrzu, lecz zbyt duże stężenie dwutlenku węgla. Zapamiętałem to z kursu ratownictwa wodnego przy okazji reanimacji. Oprócz tego przetestowane :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi