Woozie Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam, od paru dni nie mogę uruchomić mojego skutera - Hondy Lead AF20 . Problem polega na tym, że nie da się nim wejść na wyższe obroty. Nie wiem , co może być przyczyną , więc proszę was o pomoc :D . Na dodatek dodam , ze gaźnik już cały czyściłem oraz przedmuchałem , tłumik czysty , pompka od paliwa działa , świeca nie jest mokra.Gdyby ktoś nie zrozumiał co mam na myśli nagrałem krótki film :https://www.youtube.com/watch?v=PUNMP3F1-5A Proszę Was o pomoc , gdyż nie mam już żadnych pomysłów co z nim się stało. Za wszelką pomoc dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 filtr powietrza ? filtr na przewodzie paliwowym ? poziom paliwa w gaźniku prawidłowy ? nagle się tak zrobiło czy takiego kupiłeś ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Filtr od powietrza czyscilem benzyna , filtr na przewodzie paliwowym też , lecz bez zmian Skuter posiadam już dobrych 6 lat , a zrobiło się to po tym jak zabrakło benzyny w baku , ponieważ mój licznik od benzyny jest zepsuty i zapomniałem sprawdzic stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) skoro zabrakło paliwa to znaczy że zaciągnął mułu albo jakiegoś syfa. Filtra na przewodzie paliwowym się nie czyści tylko wymienia, ale żeby być pewnym zdejmij go z wężyka i spróbuj bez filterka czy się wkręca no i sprawdź pływak w gaźniku czy się nie pocina bo jak na sucho postał to może się przypiekł gdzieś. Aha i sprawdź czy masz olej w dozowniku, a jeżeli masz to sprawdź czy dociera tam gdzie powinien... Edytowane 10 Maja 2016 przez Brylu 1989 Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W najbliższej wolnej chwili to sprawdzę , dzięki za propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 a jaki tam masz filtr powietrza ? papierowy czy gąbka ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 @up gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 ref Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Sprawdź połączenie gaźnika z króćcem oraz króćca z membraną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 A mi to śmierdzi zapłonem, może jest gdzieś przebicie, fajka kabel ? Sprawdź w ciemnościach czy nie ma dyskoteki na silniku. Może moduł pada/padł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 tam jest podciśnieniowy kranik ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 ten filtr gąbkowy czyściłeś paliwem tak? w jaki sposób? druga sprawa czy jesteś na 1000% pewny że dysze w gaźniku są czyste z przelotem a co ważne nie dłubałeś tam w nich żadnymi igłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woozie Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Okazało się , że to było coś zepsute w gaźniku , coś z pływakami. Na chwilę obecną nie ppamietam jak to sie nazywało. Dzieki za pomoc i do usłyszenia/zosbaczenia ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi