rambi Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Ale że kamera z przodu i z tyłu to coś niezwykłego?Jak mozesz nagrywac to samo ujecie patrzac jednoczesnie do przodu i do tylu?Na pierwszej sekwencji jest filmowany motocykl jedacy z przodu, przed nim nie ma innego motocykla.Na drugiej sekwencji jest filmowany motocykl jadacy z tylu, za nim nie ma innego motocykla, a powinien byc bo na pierwszej sekwencji widzimy film wykonany wlasnie z niego.Poza tym na drugim ujeciu jest podpacie lewa noga, ktorego nie ma na pierwszym.Wg mnie ewidentna ustawka. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez rambi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rba555 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ty tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Rambi, odpowiedź jest prostsza niż myślisz :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ty tak na serio?Na serio Rambi, odpowiedź jest prostsza niż myślisz :).Naprawde???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 No tak, to jedna i ta sama sytuacja nagrana z dwóch kamer :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rba555 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ba, z dwóch różnych motocykli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Xp_ Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Moim zdaniem należy jezdzić w taki sposób, żeby zawsze kierowca puszki widział moto w którymś z lusterek i jeśli chodzi o jazdę w kolumnie to z niezbyt dużą różnicą prędkości. To oczywiste, że zap***dalając z prędkością np o 40km/h więcej niż kolumna pojazdów nie ma opcji na uniknięcie kraksy. Czas reakcji oko - ręka (do momentu naciśnięcia hamulca) to jakieś 0.4s więc przy tej róznicy prędkości w tym czasie przejedziemy prawie 5m gdzie jeszcze dodać trzeba drogę hamowania moto. Ogólnie nie polecam takiego stylu jazdy ( ) :biggrin:Tak można jeździć, nagrać filmik, wrzucić na YouTube, pokazać jakim się jest kozakiem - ale taka jazda się w końcu kończy. To może być rok, to mogą być 2 lata, albo 5 lat - ale data "braku szczęścia" jest zagwarantowana, w końcu ktoś zmieni pas, albo jakiś pieszy się zakręci pomiędzy autami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Niom, oglądam taki filmik i podświadomie czekam na na moment kiedy w kogoś wypierd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł24 Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Prędkość była bezpieczna, PS. takie zdarzenie miałem mając 15 lat i brak prawka na 250-tce... jakież było zdziwienie Pani która skręcała w lewo że jeszcze prawka nie mam :biggrin: Na szczęście okazała się bardzo spoko i dało radę się z nią dogadać ale cały bok miała do malowania... Po tej wpadce Ojciec wykręcił mi świece z motocykla i oznajmił mi że koniec jeżdżenia ;) Fajnie dziś z dystansem na to spojrzeć, wtedy miałem pełne gacie. Dziś robię 6-12 tyś w sezonie rok w rok i... nic :) szczęście ? doświadczenie ? Cytuj LWG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Masz szczęście- i oby tak zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Xp_ Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dziś robię 6-12 tyś w sezonie rok w rok i... nic :) szczęście ? doświadczenie ? Uuuu, kolego, jak to napisał pewien kierowca, nie pamiętam słów, ale przełożę to po swojemu - gdy za kierownicą poczujesz się pewnie i będziesz miał przeświadczenie, że nic Ci nie grozi, bo jesteś doświadczony itd, wtedy czym prędzej odstaw prawko na bok i przestań jeździć. Niech przykładem będzie Marian Bublewicz (kierowca rajdowy) - Mistrz Polski, Wicemistrz Europy, zginał na swojej ulubionej trasie (zderzenie z drzewem). Dzisiaj jestem tutaj, jutro mogę znaleźć się w dziale "Smutne, ale prawdziwe" - i Ty także. Nie zapominaj tego. Tam najwięcej jest tych, którzy czuli się bardzo dobrze, którzy myśleli "mnie to nie dotyczy". A dzisiaj ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Może nie zaraz przestawać jeździć,ale się pilnować cały czas i tyle.Zadziwiające ile razy człowiek mógłby być upolowany. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja tutaj widzę tylko syndrom "lewej w górę". Jadą, jadą kozacy, nie zważają na nic, pasy, ciągła - a po chuuuu*** im to, przeciez 2oo zasady nie obejmują, rajt? Ale gdyby tak przed nimi jakaś osobówka wyprzedzała na ciągłej, albo na pasach, to by się zes*ali, aby takiemu kierowcy pokazać, że źle zrobił. Cała esencja człowieczeństwa. : D Fakt, chłopaki niezbyt roztropnie jechali.Aale nie popadajmy z drugiej strony w skrajności np., że przekroczenie każdej podwójnej ciągłej to straszna sprawa.Zwłaszcza, że w naszym kraju to podwójna ciągła jest prawie wszędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merlin1991 Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 też nie ogarniam tego nagrania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj6 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ja tutaj widzę tylko syndrom "lewej w górę". Jadą, jadą kozacy, nie zważają na nic, pasy, ciągła - a po chuuuu*** im to, przeciez 2oo zasady nie obejmują, rajt? Ale gdyby tak przed nimi jakaś osobówka wyprzedzała na ciągłej, albo na pasach, to by się zes*ali, aby takiemu kierowcy pokazać, że źle zrobił. Cała esencja człowieczeństwa. : DZgadza się, nawet szkoda jazdę tych panów, bo nie nazwę ich motocyklistami, komentować. Fakt, chłopaki niezbyt roztropnie jechali.Aale nie popadajmy z drugiej strony w skrajności np., że przekroczenie każdej podwójnej ciągłej to straszna sprawa.Zwłaszcza, że w naszym kraju to podwójna ciągła jest prawie wszędzie...Straszna spraw, bo kasuje nawyk niełamania przepisów drogowych. To jak ze stopem, jak się nie zatrzymujesz na każdym, to za którymś tam razem nie zatrzymasz się wtedy kiedy trzeba było. I po sprawie. Dla mnie ciągła jest święta. Jest tyle miejsc, gdzie można popylać i wyprzedzać, że nie musze łamać przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi